Prof. Dr. Teoman Kadıoğlu Birinde bile varsa...
HABERİ PAYLAŞ

Birinde bile varsa...

Prostat kanseri teşhisi konulurken alınan biyopsi örneklerine bakılır. Bunlardan birinde bile kanser varsa tanı konulabilir. Teşhis konulan erkeğin yaşı gençse, herhangi bir hastalığı yoksa, bünyesi sağlamsa ameliyat edilmesi çok daha uygundur.

Hücreler ölüymüş

1 yıl önce sperm testi yaptırdım. Hücrelerin yüzde 90’ı ölüymüş. Nasıl çocuğumuz olur?

Sadece bir androloji departmanı olan ve bu konuda uzmanlaşmış laboratuvarların sperm analizlerine yorum yapmayı tercih ediyorum. En iyisi üroloji-androloji uzmanına başvurarak onun kılavuzluğunda gerekli tetkik ve tedavileri yaptırınız.

Haberin Devamı

Prostat kanseri miyim?

65 yaşındayım. P.S.A. 10’dan 7’ye düştü. Yapılan biyopside 11 numunenin 10’u temiz, bir tanesinde kanser belirtisi çıktı. Ne yapabilirim?

Prostattan alınan biyopsi örneklerinin tekinde dahi kanser saptanması tanı için yeterlidir. Patolojik evrelendirme, muayene ve diğer tetkik sonuçlarınız ile birlikte durumun değerlendirilmesi, gerekiyorsa patoloji hakkında ikinci bir görüş alınması sonucu karar verilmelidir. Sizin gibi yaşı genç, bünyesi sağlam olan ve prostat kanseri saptanan hastalarıma çoğunlukla köklü çözüm yöntemi olan radikal prostatektomi ameliyatı yapmayı tercih etmekteyim.

Sağ yumurta sızlıyor

22 yaşındayım. Sağ yumurtam sızı yapıyor. Yüz üstü yattığım zaman bu sızıyı daha çok fark ediyorum. Acaba sorunum nedir?

Bu anlattığınız durum bir tanı koydurmak hatta bir fikir vermek için dahi yeterli değil. Bu gibi sorunlarınızı mail atarak değil, doktorlara gidip muayene olarak, gerekirse tetkikler yaptırarak çözmeniz daha mantıklı değil mi?

İdrar kaçırıyorum

67 yaşındayım. 2 sene önce prostat kanseri nedeniyle ameliyat oldum. İdrar kaçırıyorum. Geceleri 2 sefer idrara kalkıyorum. Sıkışık şekilde tuvalete gidiyorum. Çaresi yok mu?

Prostat kanseri ameliyatında idrar kesesi ile idrar yolu birbirinden ayrılır ve aradaki prostat bölümü çıkartıldıktan sonra tekrar birleştirilir. Sizde bu birleşme yerinde zamanla bir darlık oluşmuş olabilir. Doktorunuza başvurarak bu durumu düzelttirebilirsiniz.

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder