Prof. Dr. Teoman Kadıoğlu Bu hormon çok önemli
HABERİ PAYLAŞ

Bu hormon çok önemli

Hormonal dengesizler, depresyon ya da bazı ilaçlar cinsel isteksizlik yapabilir. Erkekte cinsel isteğin sürdürülmesini testosteron yani erkeklik hormonu sağlar. Bu hormon çok işe yarar. Sayesinde kemikler güçlenir, istek ve meni üretimi artar.

HİÇ İSTEĞİM YOK

30 yaşındayım, bekarım. Eskiden hareketli bir cinsel yaşamım vardı. Bir süredir cinselliğe karşı en ufak bir istek duymuyorum. Hatta mastürbasyon yapmak gereği bile hissetmiyorum. Acaba bunun nedeni nedir?

Hormonal dengesizlikler, kronik hastalıklar, depresyon ve bazı ilaçlar cinsel isteksizliğe yol açabilir. Cinsel isteğin sürdürülmesi için gerekli olan hormon erkeklik hormonu olarak bilinen testosterondur. Testosteron testislerden ve çok az miktarda da böbreküstü bezlerinden salgılanır. Bu hormon sayesinde vücutta kas kitlesi artar, yağ miktarı azalır, kemik yapı kuvvetlenir, psikolojik durum düzelir, fiziksel aktivite kapasitesi artar, meni üretimi desteklenir, cinsel istek ve güç gelişir.

Haberin Devamı

PENİSİM KISA

31 yaşındayım. Penis boyum kısa. Sağlıklı cinsel birleşmenin gerçekleşmesi için penis boyu ne kadar önemlidir? Kilomun penis boyuyla ilişkisi var mıdır?

Kilosu daha doğrusu yağ oranı fazla olanlarda göbek altındaki yağ dokusu penis köküne doğru yıkılarak penisin olduğundan daha kısa hatta bazen gömük halde durmasına neden olur. Sırf bu nedenle bu bölümdeki yağların alınmasına yönelik ameliyatlarda yapılmaktadır. Ama bu durum sertleşen penisin fonksiyonel boyunu fazla etkilemez.

BÜYÜTÜR MÜ?

24 yaşındayım. Penisimi büyütmek istiyorum. Bunun için bazı seks shopların reklamlarında garanti verilen ürünler gördüm. Dünya Sağlık Örgütü de tavsiye ediyormuş. Bu doğru mu, bu tip ürünlerin yan etkileri neler?

Bu ürünlerin hiçbiri penisinizi büyütmez, en ufak bir fark dahi olmaz, hatta bunlardan zarar dahi görebilirsiniz. Dünya Sağlık Örgütü gibi ciddi bir kuruluş da bu ve benzeri hiçbir ürünü tavsiye etmemiştir. Hoşunuza giden veya işinize gelen her şeye inanmayın, bilimsel gerçekleri uzmanlara sorarak öğrenin.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder