Prof. Dr. Teoman Kadıoğlu Bu iş ihmale gelmiyor
HABERİ PAYLAŞ

Bu iş ihmale gelmiyor

Korunmadan ilişkiye girmeyin. Çünkü bir anlık ihmaliniz AIDS gibi ölümcül bir hastalığa yakalanmanıza sebep olabilir. Sadece AIDS değil 10 kadar değişik rahatsızlığa yakalanma riskiniz de var, mutlaka korunun.

Hastalık mı kaptım?

4 hafta önce 2 kez hayat kadınıyla ilişkiye girdim. Ama kondom kullanmadım. Hastalık bulaşmış olabilir mi? Acaba AIDS bulaşmış olabilir mi?

Prezervatif kullanmadan böyle bir ilişkiye girdiyseniz birçok cinsel yol ile bulaşan mikrop kapmış olma ihtimaliniz var. Bunların arasında tabii ki HIV virüsü ile bulaşan AIDS de olabilir. Korunmasız cinsel ilişki ile geçebilecek 10 kadar değişik ve bazıları AIDS gibi hayati tehlike taşıyan hastalık türü mevcuttur. Beraber olduğunuz kişide hastalık bulunması sizin cinsel ilişki sonucu mutlaka bu hastalığı kapacağınız anlamına gelmez. Ama bu durum sizi ve var ise eşiniz veya diğer cinsel temasta bulunduğunuz kişileri ciddi risk altına sokar. Unutmayın korunmasız cinsel ilişki kurunca o kişinin geçmişte birlikte olduğu tüm kişilerin ve onların partnerlerinin de riskini almış oluyorsunuz. Günümüzde toplumda rastladığımız birçok cinsel yol ile bulaşan hastalık epey yaygın. Bundan sonra kesinlikle şüpheli kişilerle korunmasız ilişkide bulunmamanızı ve en kısa zamanda üroloji uzmanına başvurmanızı öneririm.

Haberin Devamı

Erken boşalıyorum

24 yaşındayım, erken boşalıyorum. Doktora gitmem gerekir mi?

Birleşme gerçekleştikten sonra her iki partneri de tatmin edecek makul süre geçmeden erkeğin boşalarak cinsel organının gevşemesi ve ilişkinin zamansız olarak sonlanması haline erken boşalma denir. Pratikte bu duhulden sonra ilişkiyi aktif olarak en az 3-5 dakika sürdürebilmek anlamına gelir. Burada önemli olan çiftlerin uyumudur ve erken boşalmanın altında yatan sorun çoğu zaman psikolojiktir. Ürolojik sorun varsa düzeltilir, hastaya partneri ile birlikte uygulayacağı teknikler anlatılır.

Kan geliyor

24 yaşındayım, ilişkiye girmedim. Penisimden az miktarda kan geliyor. Bir de büyük abdestimi yaparken boşalıyorum. Ne yapmalıyım?

Büyük tuvaletinizi yaparken dışkının meni keselerini sıvazlaması sonucu, düzenli boşalmıyorsanız, bir miktar salgı gelmesi normal ama idrar yolunuzdan kan gelmesi normal değildir. Üroloji uzmanına başvurun.

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder