Prof. Dr. Teoman Kadıoğlu Canınızı riske atmayın
HABERİ PAYLAŞ

Canınızı riske atmayın

Haberin Devamı

Cinsel organın boyunu uzatmak erkeklerin en çok üzerinde durduğu konu. Beyler, henüz böyle bir ilaç üretilmedi. Her reklama kanıp hem paranızı hem de sağlığınızı riske atmayın.

SORU: Ağrım çok şiddetli

Sorunum varikosel. Daha önce ameliyat oldum ama ameliyat olmadan bile böyle ağrımazdı. Bu seferki çok şiddetli. Bu ağrıları nasıl gideririm?

CEVAP

Testisin toplar damarlarında ergenlik çağında başlayan genişleme sonucu oluşan varikosel testisin mikro-dolaşımını bozarak sperm yani döl hücreleri üzerinde olumsuz etki gösterir, kısırlığa neden olabilir. Kısırlık dışında bir sağlık sorunu oluşturmayan varikoseli sadece ağrı nedeniyle ameliyat etmek uygun değildir. Başarılı olması ve herhangi bir yan etkiye neden olmaması için mikrocerrahi yöntem ile ameliyat edilmesi gereken varikosel toplumda en sık rastlanan kısırlık nedenidir. Şiddetli ağrınızın sebebi varikosel olmayabilir. Bu konuda tecrübeli bir ürolog ile görüşünüz.

SORU: Tam sertleşmiyor

Günde birkaç defa mastürbasyon yapıyorum. Sertleşmede sorun yok ama cinsel ilişkide tam sertleşme olmuyor. Acaba neden?

CEVAP

Mastürbasyon sırasında tam sertleşme olması probleminizin fiziksel değil, psikolojik olduğunu açık olarak ortaya koyuyor. Bu partner tarafından yeterince uyarılamama veya performans kuşkusu gibi çok değişik nedenlerden ortaya çıkabilir.

SORU: İlaçla büyür mü?

13 yaşımdan beri testislerim sarkık, cinsel organım 4 santim ve ince. Sol testisim kırık gibi. Varikoselim mi var? Penisimin büyümesi için satılan haplardan kullansam yararı olur mu?

CEVAP

Varikoseliniz olup olmadığını öğrenmek için bir üroloji uzmanına muayene olun, başka şekilde tanı konulamaz. Penisinizi büyütebilecek hiçbir ilaç icad edilmemiştir, paranızı ve sağlığınızı bu yanıltıcı reklamlara kanarak riske atmayınız.

SORU: Böbrek taşı düşürdüm

28 yaşındayım. 2 hafta önce böbrek taşı düşürdüm. 2 haftadır cinsel isteksizlik ve sertleşmede problem yaşıyorum. Taş düşürmemden kaynaklı olabilir mi?

CEVAP

Böbrek taşı olması veya böbrek taşı düşürmek eğer beraberinde ciddi bir böbrek hasarı ile birlikte değilse kesinlikle iktidarsızlığa neden olmaz. Durumdan psikolojik olarak etkilenmiş olduğunuzu ve yakında her şeyin normale döneceğini düşünüyorum, endişe etmeyin.

SORU: Yer mi değiştirdi?

23 yaşındayım. Sol testisimin aşağıda olması gerektiğini öğrendim. Benim sağ testisim aşağıda. Küçükken çok oynadığım için testislerim yer mi değiştirdi? Kısır olur muyum?

CEVAP

Testislerin torbada olduktan sonra birbirleri ile orantılı olarak seviyeleri bir sorun oluşturmaz. Elinizle bu durumu kalıcı olarak değiştiremezsiniz. Bu durumların kısırlık ile ilgisi yoktur. Kendiniz için daha yararlı olacak konulara odaklanmanızı öneririm, vücut ile ilgili evhamların fazlalığı da zaman ile bir hastalık haline gelebilir, ruh sağlığınızı bozabilir.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder