Prof. Dr. Teoman Kadıoğlu Çareyi uzakta aramayın
HABERİ PAYLAŞ

Çareyi uzakta aramayın

Haberin Devamı

Geciktirici spreyler, eczanelerden bulunabilen ucuz lokal anestezi etkili kremler veya prezervatif erkekte ciltteki duyarlılığı azaltır. Bu nedenle erken boşalma sorununa yardımcı olur ve zararı yoktur. Bunlar yeterli olmazsa bir üroloji uzmanına başvurulması gerekir

SORU: Testisim yerine gelmedi
10 yıl önce testislerimden biri yukarıda olduğu için ameliyat oldum. Bu kadar sene geçmesine rağmen yumurta hâlâ yerine inmedi. Yani tek yumurtam var. Hocam, bu durum bir sorun yaratır mı?

CEVAP: Doğumdan sonraki birkaç hafta içinde bir veya iki yumurtanın torbaya inmemesi ciddi bir sorundur. En geç bir yaşına kadar ilaç tedavisi veya ameliyatla mutlaka torbaya indirilmesi gereklidir. Bu işlem yapılmaz veya geç yapılır ise vücut içinde kalan yumurta ısı nedeniyle bozularak ileride döl hücresi üretme gücünü kaybeder, hatta bu organda kanserleşme riski de artar. Ayrıca vücut içinde kaldığından başlayacak bir kanserin fark edilmesi de çok zor ve geç olabilir. Ameliyat olmanıza rağmen yumurtanın torbaya inmemiş olması bir sorun olduğunu göstermektedir. Yumurta torbaya indirilememiş veya alınmak zorunda kalınmış olabilir. Muhtemel bir üreme ve torbada olmayan yumurta ile ilgili sorunlar açısından bir ürolog tarafından muayene edilmenizi ve tetkikler yapılmasını öneririm.

[[HAFTAYA]]

SORU: Geciktirici spreylerin yan etkisi var mı?
30 yaşındayım, evliyim. Eşim cinsel ilişkiden zevk alamıyor çünkü erken boşalıyorum. Bunu önlemek için geciktirici sprey kullanıyorum ama yan etkileri olmasından korkuyorum. Ne yapmalıyım? Geciktirici spreyler sağlıklı mı ya da yan etkileri var mı?

CEVAP Geciktirici sprey ya da aynı işi gören eczaneden temin edebileceğiniz ucuz lokal anestezi etkili kremler veya prezervatif takılması ciltteki duyarlılığı azaltır. Bu da erken boşalma sorununa yardımcı olabilir. Bu uygulamaların herhangi bir zararı yoktur. Eğer bunlar yeterli olmazsa bir üroloji uzmanıyla görüşerek ilaç tedavisi de yaptırabilirsiniz.

SORU: Ya testisim işe yaramazsa?
Sol taraftaki testisim diğerinin neredeyse iki katı ve bu beni çok korkutuyor. Ya işe yaramazsa diye endişeleniyorum. Penisim de sola yatkın duruyor. Bu bir sağlık sorunu mu?

CEVAP:
Bir testisin diğerinin iki misli büyüklükte olması normal bir durum değildir. Hidrosel denilen testisin etrafındaki zarların arasında su toplanması sebeplerden bir olabilir. Bu büyüme son zamanlarda ortaya çıktı ise hayatı tehdit eden bir tümör olma ihtimali de var. En kısa zamanda bir üroloji uzmanına başvurun.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder