Prof. Dr. Teoman Kadıoğlu Cinsel isteği etkilemez
HABERİ PAYLAŞ

Cinsel isteği etkilemez

Haberin Devamı

Erkekte sperm kanallarının bağlanmasına vasektomi denir. Spermin geçtiği kanallar bağlanarak yapılır. Cinsel istek azalmaz. Tekrar baba olmak isteyenlerde mikrocerrahi teknik uygulanması gerekir. Bu yüzden yeterli sayıda çocuğu olanlara önerilir

SORU: Vasektomi nedir?

14 yıllık evliyim, 2 çocuk sahibiyim. Bir daha çocuk sahibi olmayı düşünmüyorum. Vasektomi diye bir yöntem duydum. Acaba bu nedir? Zararı var mıdır? 5 yıl sonra yeniden çocuk istersem bu durum sorun yaratır mı?

CEVAP

Vasektomi, erkekte sperm kanallarının bağlanmasına verilen addır. Erkekte lokal anesteziyle spermin geçtiği kanalların kesilmesi veya bağlanması işlemidir. Erkeklik gücünde ya da cinsel istekte herhangi bir azalmaya veya değişmeye neden olmaz.

Her yıl Amerika’da yüzbinlerce kişinin tercih ettiği vasektomi yöntemini ilk Çinliler geliştir. Şimdi tüm dünyada tercih edilen ve hasta açısından çok basit olan bistürisiz teknik ile ülkemizde de birçok insana uygulamaktayım.

Bu tekniğin uygulandığı kişiler tekrar çocuk sahibi olmak istedikleri taktirde ancak mikrocerrahi teknik kullanımı ile başarı sağlanabilmektedir. Bu nedenle sadece yeterli sayıda çocuk sahibi kişilere önerilen bir yöntemdir.

SORU: Tuvalete yetişemiyorum

30 yaşındayım. Sık idrara çıkıyorum. Bazen az da olsa kaçıyorum. Bu bir hastalık mıdır?

CEVAP

Urge tipi yani aşırı çalışkan mesane nedeniyle olan durumda hastanın sorunu idrar yapma isteğini geciktirememektir. Hasta genellikle tuvalete yetişmeye çalışırken idrarını kaçırır, geceleri tuvalet ihtiyacı ile uyanır ve gün içerisinde yaklaşık 2 saatte bir şiddetli ve ani olarak tuvalete çıkma isteği duyar.

Bu durumun tedavisi mesane eğitimi ve ilaç kullanımı ile yapılabilmektedir.

SORU: Zevk azalır mı?

Prezervatif kullanmak cinsel ilişkiden zevk almamı engeller mi?

CEVAP

Prezervatif penis cildinin dokunma ve ısı algılamalarını azaltacağından cinsel duyarlılığı bir miktar azaltacaktır. Doğru kullanıldığında istenmeyen hamilelikleri ve cinsel yolla bulaşan hastalıkları çok büyük oranda azaltan prezervatif ucuz ve pratik olduğundan da tercih edilir.

Ayrıca prezervatif kullanılması erken boşalma sorununa da kısmen yardımcı olabilir.

SORU: Sperm gelmiyor

17 yaşındayım. Benim sorunum penisimden sperm gelmemesi. Ne yapabilirim?

CEVAP

Meninin gelmemesi çesitli sorunların belirtisi olabilir. Meni keselerinin doğuştan gelişmemiş olması veya kanallarının tıkalı olması, meninin dışarıya çıkacağına mesaneye doğru geri kaçması bu nedenler arasındadır. Bir üroloji uzmanına başvurarak tetkiklerinizi yaptırmanızı öneririm.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder