Prof. Dr. Teoman Kadıoğlu Cinselliğe 3 günlük ara
HABERİ PAYLAŞ

Cinselliğe 3 günlük ara

Sperm testi yani spermiogram çok hassas bir test. Mutlaka özel ortamda yapılmalı. Hem laboratuvar hem de hasta belirli koşullara uymalı. İşinin ehli ve özel eğitimli bir teknisyenin uygulaması gereken test için erkek de 3 günlük cinsel perhiz yapmalı

SORU: Önce meni sonra da kan geliyor

19 yaşındayım. Mastürbasyon yaptıktan sonra normal olarak meni geliyor ama 5 dakika sonra 1-2 damla da kan geliyor. Ben ne yapacağımı bilmiyorum.

CEVAP: Mastürbasyon sonrası kan gelmesi normal değil, ereksiyonu uzun süre sürdürmeniz veya çok aralıklı mastürbasyon yapmanız nedeni ile bu durum nadiren ortaya çıkabilir fakat mutlaka bir üroloji uzmanı ile görüşmenizi öneririm.

Haberin Devamı

[[HAFTAYA]]

SORU: Çocuğumuz olur mu, olmaz mı?

36 yaşında, 5 yıllık evli erkeğim. 6 aydır korunmuyoruz ama çocuğumuz olmadı. Bunun üzerine sperm testi yaptırdım, sonuçları yazıyorum. Sonuçları benim gibi çıkan ama çocuk sahibi olanlar var mı? Testi birkaç kez yaptırdım ama sonuçlar değişmedi. Ne yapmamı önerirsiniz?

CEVAP: Çocuk olması sadece sperm testinden anlaşılmaz. Spermiogram adı verilen bu test çok hassas bir tetkik olup 3 günlük (ne daha çok, ne daha az) cinsel perhiz sonrası ve bazı hususlara çok dikkat ederek ve özel bir ortamda verilmelidir. Sonuçların güvenilir olması için bu testi çalışan laboratuvar elemanının bu konuda bilgili ve deneyimli olması, laboratuvarda uygun aletlerin ve kalite kontrolün olması şarttır. Otomatik sperm sayımı yapan makineler güvenilir değildir, deneyimli ve androloji departmanı olan bir laboratuara güvenebilirsiniz.

SORU: Sperm sayım yükseldi Evleneli 1 yıl oldu.

Ama bir türlü çocuk sahibi olamıyoruz. 8 ay önce eşimde bir sorun olup olmadığını öğrenmek için doktora gittik. Üroloji uzmanı bir doktor benden birkaç test yaptırmamı istedi. Sperm sayım 23 milyon çıktı. Doktor bana bir ilaç verdi. 1 ay önce kontrole gittim ve sperm sayım 53 milyon olmuş. Eşim artık hamile kalabilir mi?

CEVAP: Kullandığınız ilaç hormonlar üzerinden etki gösterir. Sadece hormon tahlili yapılarak uygun ve sperm sayısı düşük olan kişilerde eğer başka bir sorun saptanmazsa denenebilir.

Haberin Devamı

SORU: Tam sertleşme olmuyor

Ben günde birkaç defa mastürbasyon yapıyorum. Sertleşmede sorun yok ama cinsel ilişkide tam sertleşme olmuyor? Acaba neden?

CEVAP: Mastürbasyon sırasında tam sertleşme olması probleminizin fiziksel değil psikolojik olduğunu açık olarak ortaya koyuyor. Bu partner tarafından yeterince uyarılamama veya performans kuşkusu gibi çok değişik nedenlerden ortaya çıkabilir.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder