Prof. Dr. Teoman Kadıoğlu Cinselliğe ilgi kalmıyor
HABERİ PAYLAŞ

Cinselliğe ilgi kalmıyor

Erkeğin 40 yaşından sonra inişe geçen cinsel yaşamı üzerinde bir de prostat eklenince işler zorlaşıyor. Çünkü prostatı olan erkek sürekli tuvalete gidip gelmekten öyle bıkıyor ki cinselliğe ilgisi kalmıyor.

Testislerimde ağrı var

35 yaşındayım. 6 aydır tip 1 diyabet nedeniyle tedavi görüyorum. 1 yıldır testislerimde ağrı var, ilişkiye giremiyorum. Sertleşme olmuyor. Doktora defalarca gittim, bilinen ilaçlardan veriyor. Bir şey değişmiyor. Ne yapmalıyım?

Şeker hastalığınız ile testislerde olan ağrının ve testislerdeki ağrı ile sertleşme olmamasının alakası yok. Bu konular ile ilgilenen bir ürolog meslektaşım fiziki veya psikolojik olabilecek sorunlarınızın çözümü için size yol gösterebilir.

Haberin Devamı

Tedavi gerekir mi?

29 yaşındayım. Çocukluğumdan beri testislerimden biri hep yukarıda. Tedavi ya da teste gerek var mı?

Ayakta durmaktayken bir testisin diğerinden daha sarkık olması tamamen normal, fizyolojik bir durumdur, yürümeyi de kolaylaştırır. Bu nedenle tedavisi mevzubahis değildir, endişe etmeyiniz.

Cinsel hayatı etkiler mi?

63 yaşındayım. Bende prostat büyümesi var. Acaba prostat büyümesi cinsel yaşamımı etkiler mi? Neler yapmam gerekiyor?

Şikayetlerin derecesine bağlı olarak erkeklerde 50’li yaşlardan itibaren sertleşme sorunu ortaya çıkabilir. Diyelim, 60 yaşında birinin prostatı çok büyüdü. Bu yüzden de sürekli tuvalete gidip idrar yaparken yanmalar, sızılar yaşıyor. Akşam yatağa yattıktan sonra 1-2 saatte bir tuvalete kalkma ihtiyacı duyuyor. Bu durumdaki birinin bir anda odaklandığı tek şey idrar problemleri olur.

Sertleşme sorunu olabilir

Öyle ki, sinemaya gittiğinde ilk önce tuvaleti gözüne kestirir. İşte tüm bunlar cinsellikten uzaklaşmak için yeterli sebep. Kişi öyle sorunlar yaşıyordur ki, cinsellik umurunda bile değildir. Maalesef bu şikayetler sertleşme sorununu da tetikleyebilir. Zaten 40’lı yaşlardan sonra erkeklerin cinsel yaşamında bir iniş süreci olur; performansta bir azalma süreci başlar. Bir de bunun üstüne prostatın yol açtığı belirtiler eklenince hasta sertleşme sorunuyla karşı karşıya kalabilir. Eğer hasta bir üroloğa başvurursa önce prostat yakınmaları ortadan kaldırılır, buna bağlı olarak da sertleşme sorunu düzelir.

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder