Prof. Dr. Teoman Kadıoğlu Çocuk sorun olmuyor
HABERİ PAYLAŞ

Çocuk sorun olmuyor

İyi huylu prostat büyümesi ameliyatı sonrası erkek ilişkide dışarı değil, idrar kesesine boşalır. Bu durum cinsel sağlığı etkilemez, sadece doğal yollardan baba olması mümkün olmaz. Çocuk isteniyorsa ona da çözüm bulunur.

Cinsellik ne olacak?

52 yaşındayım, prostat büyümesi için ameliyat gerekiyormuş. Prostat ameliyatından sonra cinsellikte ya da boşalırken sorun olur mu?

Boşalmayla ilgili sorun olmaz. Ancak hasta ilişkiden sonra dışarı değil, idrar kesesine boşalır; meni idrarla dışarı atılır. Eğer ameliyatta mesane boyu korunursa böyle bir sorun meydana gelmez. Hastalarımız bu durumu bazen çok abartır. ‘Menim kesildi’ diye bize gelirler; ama bu durumun cinsel sağlığa hiçbir zararı yok. Babalık mümkün Meni dışarı gelmediği için doğal yollardan hastanın çocuk sahibi olması mümkün değildir. Zaten bu yaştaki erkeklerin çocuk problemi olmuyor. İsteyen mikroenjeksiyon yöntemiyle baba olabilir. Bu yöntemde testisten direkt sperm alınır. Sperm laboratuvarda kadının yumurtasına enjekte edilir. Daha sonra döllenen yumurta kadın rahmine bırakılır. Böylece gebelik başlar.

Haberin Devamı

Daha güçlü olsam?

Daha güçlü bir erkek olmak için hangi besinleri tercih etmeliyim, neler kullanmalıyım?

Vücuda dışarıdan alınan ilaç, hormon ve maddelerin cinsel davranışlar üzerinde belli uyarıcı etkileri olabilir. Bazı maddeler libido üzerinde etki yaparak cinsel isteği ya da hazzı değiştirebilirken başkaları, sadece cinsel organların fiziksel tepkilerini farklılaştırır. Ancak bu gibi maddelerin çoğunluğu ne yazık ki cinsel istek ve duyumları çoğaltmaktan çok azaltma yönünde etki yaparlar.

En iyisi aşık olmak

Cinsel uyarı olarak bilinen maddelerin çoğu beyindeki belli merkezler üzerine etki yaparlar. Bazılarıysa doğrudan doğruya cinsel organları denetleyen sinirler üzerinde uyarıcı olur. Ayrıca birtakım ilaç ya da maddeler sarhoşluk gibi genel bir durum yaratarak cinsel davranış farklılıklarına yol açarlar. Uyarıcı maddelerin hangi koşullar içinde alındığı da etki açısından önem taşır. Her şeye rağmen aşık olmanın olağanüstü afrodizyak etkisinin yerini dolduracak herhangi bir kimyasal maddeden söz etmek henüz mümkün değildir.

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder