Prof. Dr. Teoman Kadıoğlu Damarlar zarar görmüşse
HABERİ PAYLAŞ

Damarlar zarar görmüşse

Haberin Devamı

Kasık fıtığı ameliyatları iktidarsızlığa neden olmaz. Operasyonda testis damarları zarar görmüşse ya da testis fonksiyonunu kaybettiyse erkeklik hormonu üretimi düşer, cinsel istek azalabilir.

SORU: İktidarsız oldum

54 yaşındayım ve 5 ay önce kasık fıtığı ameliyatı oldum. Ameliyattan sonra iktidarsızlık başladı. Derdime bir çare bulur musunuz?

CEVAP

Kasık fıtığı ameliyatı normalde iktidarsızlığa neden olmaz. Sadece fıtık ameliyatında testis damarları zarar görürse ve testis dumura uğrarsa erkeklik hormonu üretimi düşer, cinsel istek ve güç azalır. Fakat bu çok nadir bir durumdur. Geçirdiginiz ameliyattan, fiziki ve psikolojik etkilenmeden dolayı bu sorunun ortaya çıkmış olması daha büyük bir ihtimal. Birkaç ay içinde durum kendiliğinden düzelmezse bir üroloji uzmanı size yardımcı olacaktır.

SORU: Neden benden sperm gelmiyor?

16 yaşındayım, sperm gelmiyor. Mastürbasyon sırasında sadece penisimin ucuna şeffaf bir sıvı çıkıyor. Ama fışkırmıyor. Ne yapamalıyım?

CEVAP

Meninin gelmemesi çeşitli sorunların belirtisi olabilir. Meni keselerinin doğuştan gelişmemiş olması veya kanallarının tıkalı olması, meninin dışarıya çıkacağına mesaneye doğru geri kaçması bu nedenler arasındadır. Bir üroloji uzmanına başvurarak tekiklerinizi yaptırmanızı öneririm.

SORU: Çok meni geliyor

Benden çok meni geliyor ve halsiz kalıyorum. Evlediğim zaman bundan karım acı duyar mı? Ne olur bana yardım edin.

CEVAP

Ejakülasyonda normal olarak 1.5 cc ve üstünde bir miktar boşalır. Boşalmalar arasındaki sürenin uzaması, bazı kişilerde meni keselerinin daha büyük olması ve daha fazla salgı yapması sonucu bu miktar artabilir, nadiren 8-10 cc’ye kadar çıkabilir. Bu durum kadında herhangi bir ağrı veya rahatsızlık nedeni olmaz. Vajinanın esnek yapısı 10 cc dahi olsa bunu çok kolaylıkla tolere edebilir. Meninin fazla hacimde gelmesi de daha fazla yorgunluk yapmaz. Bu bir hastalık veya sorun değildir.

SORU: Tekrarlar mı?

22 yaşındayım. 6 ay önce sol taraftan varikosel ameliyatı oldum. 6 ay sonraki testte eski sonuçla karşılaştım. Acaba varikosel tekrarlar mı?

CEVAP

Varikosel tekrarlamaz yani nüks etmez. Ama ameliyat yetersiz gerçekleşmiş ise mevcudiyetini sürdürüyor olabilir. Yetersiz ameliyat sonrası ilk günlerde fark edilmeyen toplar damarlar hızla genişlediğinden kişi “Varikoselim tekrarladı” kanısına kapılabilir.

Bu durumun sebebi ameliyat esnasında yapılması gereken işlemin tam olarak gerçekleşememiş olmasıdır. Mikrocerrahi tekniğin ehil ellerde uygulanması ile ameliyatın teknik başarısı yüzde 99’un üzerindedir. Eski yöntemler ile yapılan ameliyatların yarıya yakınının ise yeterli olmadığı bilinmektedir.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder