Prof. Dr. Teoman Kadıoğlu Değişiklik olmuyor
HABERİ PAYLAŞ

Değişiklik olmuyor

Haberin Devamı

Penis protezi takılan erkeğin cinsel hayatında değişiklik olmuyor. Sertleşme sorunu ortaya çıkmadan önce olduğu gibi yine cinsel ilişkiden zevk alıyor ve boşalıyor. Hatta bu durum çocuk sahibi olmasını da etkilemiyor.

SORU: Sperm hareketlerim zayıfmış, neden?

Bana birkaç tahlil yapıldı ve sonuçlarda sperm hareketlerinin zayıf olduğu çıktı. Tedavisi nasıl yapılıyor? Bu durum çocuğumun olmasını engeller mi? Bir de varikosel nedir?

CEVAP

Spermlerin hareketliliğini arttırdığı kesin olarak ortaya koymuş bir ilaç mevcut değil. Bazı ilaçlar hormon seviyeleri uygun kişilerde sperm sayısını arttırabiliyor. Hareket azlığı varikosel veya kanallardaki bazı sorunlardan olabilir. Yapılan tahlilin bu konuda uzman bir merkezde yapılmış olması önemli. Varikoseliniz var ise, muayeneyle saptanır ve sadece hareketlilik düşükse yapılacak mikrocerrahi operasyondan büyük ihtimalle faydalanırsınız.

SORU: Acaba baba olabilir miyim?

45 yaşındayım. Çok kısa bir süre sonra ikinci kez evleneceğim. Penis protezi taktırmak istiyorum ama çocuk sahibi olamamaktan korkuyorum. Penis protezi takılması çocuk sahibi olmamı etkiler mi?

CEVAP

Penis protezi ameliyatı sırasında üremeyi sağlayan organlara müdahale edilmiyor. Penis protezi ameliyatı sonrası penisin hissi korunduğu için hasta sertleşme bozukluğu gelişmeden önce olduğu gibi cinsel ilişkiden zevk alabilir, orgazm olabilir ve boşalabilir. Ameliyat öncesi üreme organları normal olan ama yeterli sertleşmesi olmadığı için çocuk sahibi olamayan hastalar protezle kurdukları cinsel ilişkiyle çocuk sahibi olabilirler.

SORU: İdrar mı kaçırıyorum?

24 yaşındayım. Bir sabah kalktığımda yatağımda bir ıslaklık sezdim. Tahminimce normal gece idrarından daha fazla bir idrar vardı. Sanırım idrar tutamama problemim var. Dar pantolon giyiyorum. Acaba bu pantolonları giymemin sonucu kanal yollarını sıkmamdan dolayı bir hissizlik, idrar kaçırma olabilir mi? Bu olayın olduğu gece biraz alkol de almıştım.

CEVAP

Tek gecelik idrar kaçırma mutlak bir sorun olduğunu göstermez. Bunun tekrarlaması halinde doktora gitmeli ve tetkikler yaptırmalısınız. Dar pantolon giymenin idrar yolları ile bir ilgisi yoktur. Uykunuzun derin olması, alkol almış olmanız gibi sebepler de bu duruma yol açabilir. Alkol ve beraberinde alınan sıvılar idrar üretimini arttırır.

Ayrıca alkol vücuttaki ADH (Anti-Diüretik Hormon) yani fazla idrar oluşmasını engelleyip sıvıyı vücutta tutan hormonu geçici olarak engellediğinden alkol alanların daha bol miktarda idrar yapmaları da fizyolojik bir durumdur. Ayrıca bazı hallerde gece idrar kaçırmalarının şeker hastalığının belirtisi de olabileceği unutulmamalıdır.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder