Prof. Dr. Teoman Kadıoğlu Derdinize çözüm olabilir
HABERİ PAYLAŞ

Derdinize çözüm olabilir

Prezervatif kullanmak hem pratik hem de ucuz bir yöntem olduğundan tercih ediliyor. Eğer doğru kullanılırsa istenmeyen gebelikleri, cinsel ilişki yoluyla bulaşan hastalıkları önlüyor, erken boşalmaya da kısmen çözüm oluyor

[[HAFTAYA]]

SORU: Kesik kesik idrara çıkıyorum

17 yaşındayım. Ben iki defa boşaldıktan sonra idrarımı kesik kesik yapıyorum. Bunun nedenini yazar mısınız?

CEVAP

Sık boşalma sonrası idrar kanalınızın prostat içinden geçen bölümünde oluşan ödemlenme (hafif sıvı toplanması) sonucu bu kesik idrar yapma durumu ortaya çıkmaktadır. Bir süre sonra bu durum düzelir, herhangi bir tedavi gerektirmez. Üst üste boşalmak gibi kendinizi gereksiz yere zorlayacak davranışlardan kaçınırsanız herhangi bir sorununuz kalmayacaktır.

Haberin Devamı

SORU: Zevk almamı engeller mi?

Prezervatif kullanmak cinsel ilişkiden zevk almamı engeller mi?

CEVAP

Prezervatif penis cildinin dokunma ve ısı algılamalarını azaltacağından cinsel duyarlılığı bir miktar azaltacaktır. Doğru kullanıldığında istenmeyen hamilelikleri ve cinsel yol ile bulaşan hastalıkları çok büyük oranda azaltan prezervatif ucuz ve pratik olduğundan da tercih edilmektedir. Ayrıca prezervatif kullanılması erken boşalma sorununa da kısmen yardımcı olabilmektedir.

SORU: Bir türlü sertleşme olmuyor

Uzun yıllardır sertleşme sorunum var. Gittiğim ürolog testosteronun eksik olduğunu söyledi, tedavi gördüm, düzelmedi. İlişkiye girmeden çok iyi ereksiyon olurken ilişki esnasında hep problemi yaşadım. 2010’da şekerim yükseldi. Sonuçlarımı size yazıyorum. Ne yapmam gerekir?

CEVAP

Cinsel faaliyet haricinde veya başlangıcında penisinizin normal sertlikte olabilmesi sorunun daha ziyade psikolojik olduğunu düşündürmektedir. Önce bu konularda deneyimli bir üroloji-androloji uzmanı ile durumun genel değerlendirmesini yapmanız daha sonra gerek kalır ise psikolojik yardım almanız uygundur.

SORU: Acaba aşılama nasıl yapılıyor?

29 yaşındayım, eşim de 25 yaşında. Çocuğumuz olmadı. Erkeklerde kısırlık için yapılan aşılama tedavisi hakkında hakkında bilgi verir misiniz?

Haberin Devamı

CEVAP

Erkeğin laboratuvarda meni vermesi sonucu en iyileri seçilip bazı kimyasal maddeler ile hareketlilik arttırılır. Aynı şekilde kadının da yumurta sayı ve kalitesi ilaçlarla artırdıktan sonra aşılama işlemi bir kadın doğum uzmanı muayenehanesinde aşılama yapılabilir. Anesteziye ihtiyaç olmadan erkeğin spermi bir çeşit enjektörle kadının rahmine bırakılır ve spermlerin yumurtayı döllemesi beklenir. Bu yöntem hem erkek hem de kadın kısırlığında kullanılır. Varikoseli olanların bu işlem öncesi tedavisi başarı şansını arttırır.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder