Prof. Dr. Teoman Kadıoğlu Dışarıdan veriliyor
HABERİ PAYLAŞ

Dışarıdan veriliyor

Herhangi bir nedenle iki testisini de kaybeden erkeğe testosteron yani erkeklik hormonu dışarıdan veriliyor. Böylece testisin ürettiği hormon takviye edilmiş oluyor

Yer mi değiştirdi?

23 yaşındayım. Geçenlerde sol testisimin aşağıda olması gerektiğini öğrendim. Benim sağ testisim aşağıda. Küçükken çok oynardım, bu yüzden testislerim yer mi değiştirdi? Kısır kalma ihtimalim var mı?

Testislerin torbada olduktan sonra birbirleri ile orantılı olarak seviyeleri bir sorun oluşturmaz, eliniz ile bu durumu kalıcı olarak değiştiremezsiniz ve bu durumların kısırlık ile ilgisi yoktur. Kendiniz için daha yararlı olacak konulara odaklanmanızı öneririm, vücut ile ilgili evhamların fazlalığı da zaman ile bir hastalık haline gelebilir, ruh sağlığınızı bozabilir.

Haberin Devamı

Sperm gelmiyor

18 yaşındayım. Mastürbasyon sırasında sadece penisimin ucuna şeffaf bir sıvı gelmesi. Ama fışkırma olmuyor. Sadece damla damla geliyor. Penisimin boyu 9 santim. Ne yapmam gerekiyor?

Meninin gelmemesi çeşitli sorunların belirtisi olabilir. Meni keselerinin doğuştan gelişmemiş olması veya kanallarının tıkalı olması, meninin dışarıya çıkacağına mesaneye doğru geri kaçması bu nedenler arasındadır. Bir üroloji uzmanına başvurarak tekiklerinizi yaptırmanızı öneririm.

Kalana bir şey olursa?

35 yaşındayım. II. Evre testis tümörü tanısı ile sol testisim alındı ve kemoterapi gördüm. Şimdilik her şey yolunda. Düzenli kontrollerime gidiyorum. Fakat uykumu kaçıran bir konu var. Diğer testisimde bir miktar büyüme var.

Önceki yazılarınızdan diğerinin görevini üstlendiğini yazdınız. Ya ikinci testisin başına bir şey gelirse ne olur? Erkekliğim tamamen biter mi? Sertleşme, cinsel ilişki, cinsel isteklilik nasıl olur ?

Herhangi bir nedenle iki testisinizi de kaybederseniz yapılabilecek tek şey testisin ürettiği testosteron hormonunu dışarıdan vermek olacaktır. Bu nedenle eğer kalan tek testisiniz de risk altındaysa ve çocuk sahibi olmak istiyorsanız birkaç farklı tüp bebek merkezinde sperm dondurtarak saklamanızı öneririm.

Damarlar neden oluştu?

Haberin Devamı

Penisimde 1 yıldan beri ince mor ve kırmızı damarlar oluştu. Çirkin görünüyor. Bazen de sızlıyor. Bunun nedeni nedir? Tedavisi nasıldır?

Cilde ait bir rahatsızlık olabilir. Bir dermatoloji uzmanına başvurun.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder