Prof. Dr. Teoman Kadıoğlu Doğru sonuç için bekleyin
HABERİ PAYLAŞ

Doğru sonuç için bekleyin

Haberin Devamı

Sperm sayısı ve kalitesinde sorun yaratan varikosel uzman ellerde yapılan ameliyatla ortadan kaldırılır. Bu sayede sperm sayısı artış gösterir. Ama acele etmeyin, doğru sonuç için 3 aydan fazla zaman gerekir

SORU: Oğlum testis kanseri, ne yapmalıyız?


20 yaşındaki oğluma testis kanseri teratom teşhisi konuldu. Hızla yayılan ve diğer organlara hızla yayılan bir tür. Akciğerlerde lekelenmeler var. Hafta içinde kemoterapiye başlanacak. Acaba bu hastalık hakkında bilgi verir misiniz? CEVAP Hastanızda 3. evre teratom tipi bir testis tümörü olduğu anlaşılıyor. En sık genç erişkinlerde görülen bu tümör genellikle ağrı yapmayan bir testis büyümesi olarak kendini belli eder, inmemiş testislerde rastlanma sıklığının arttığı bilinmektedir. Cerrahi tedavi yöntemleri ve kemoterapi yanında bazı özel durumlarda radyoterapi de kullanılır. Sizi bu konularda üroloji uzmanı ile birlikte çalışan onkoloji uzmanı yönlendirecektir. Erken tanı konulması için kadınların meme kanseri için göğüslerinde sertlik kontrolü yaptıkları gibi erkeklerin de banyo esnasında testislerini kontrol etmeleri önerilmektedir. Habis hastalıkların iltihaplı hastalıklardan önemli bir farkının ağrısız büyümeler şeklinde olduğu ve bu nedenle doktora geç başvurma hatasının yapıldığı göz önünde bulundurulmalıdır.

SORU: Rüyada boşalmamam sorun olur mu?


24 yaşındayım. Daha önce birçok kez cinsel deneyimim oldu. Hepsi çok da başarılı geçti. Çoğu zaman cinsel ilişkiye girmediğim ve mastürbasyon yapmadığım halde gece rüyada boşalma olmuyor. Şimdiye kadar hiç gece boşalması yaşamadım. Bu bir sorun mu? Bir uzmana başvurmam gerekir mi? CEVAP Gece boşalmalarının olmaması bir hastalık veya sorun değildir. Her insanın kendi bünyesi kendi ihtiyaçlarına göre fonksiyon gösterir.

SORU: Sperm sayım neden yükselmedi?


3 ay önce varikosel ameliyatı oldum ve 3 ayın sonunda tahlilleri yaptırdım. Sperm sayısı düşük çıktı. Bunun nedeni ameliyatın iyi yapılmaması mı? CEVAP Varikosel ameliyatından sadece 3 ay sonra ortaya çıkan sonuçlar ile karar verilemez, birkaç ay daha sabretmelisiniz. Varikosel ameliyatı gerçekten varikoseli olan hastalara, tercihen mikrocerrahi teknik ile başarılı olarak yapılır. Varikosel tam olarak ortadan kaldırılır ve ameliyat ile ilgili bir sorun oluşmaz ise yüzde 80’den fazla başarı sağlamakta, olumlu netice vermektedir.

SORU: Boşaldıktan sonra idrara çıkmak istiyorum

18 yaşındayım. Boşaldıktan bir süre sonra (5-10 dakika civarında) tuvaletim geliyor. İdrarımı yapıyorum. Bu her defasında oluyor. Bunun sebebini sorabilir miyim? CEVAP Bu tamamen normal ve fizyolojik bir durum. Bu durumun neden sizde bir problem oluşturduğunu anlamadım.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder