Prof. Dr. Teoman Kadıoğlu Doğuştan ise ameliyat edilir
HABERİ PAYLAŞ

Doğuştan ise ameliyat edilir

Cinsel organın eğriliği erkeği rahatsız ediyor. Doğuştan olan, ağrı yapan ve cinsel ilişkiyi imkansız kılan eğrilikle operasyonla düzeltiliyor. Ama ameliyat sonrası peniste 2 santimlik kısalma olabiliyor.

Penisim eğri

22 yaşındayım. Cinsel organımın eğriliği beni rahatsız ediyor. Acı ya da başka sorun yok ama ilişkiye engel olabileceğinden endişe ediyorum. Ameliyat gerekir mi, nerede yaptırmalıyım?

Doğuştan olan ve cinsel ilişkiyi imkansız veya zor hale getiren penis eğrilikleri ameliyat ile düzeltilebilir. Bu ameliyat sonucu eğrilik tamamen geçebilir veya azalabilir. Ama peniste de 2 santim kısalma ortaya çıkabilir.

Haberin Devamı

İkincisi olmuyor

40 yaşındayım. İlişkiye girdiğimde çok çabuk boşalıyorum. Ayrıca 1 defadan fazla ilişki yaşayamıyorum. Yardım edin.

Erken boşalma bir sorun ve burada sıkça bu konuya değiniyorum ama 40 yaşında bir kişi için bir kerede üst üste ilişkiye girememeyi sorun olarak görmüyorum. Bu fiziksel ve psikolojik bir performans olup vücut ihtiyacına ve gücüne göre hareket eder, zorlamanın faydası olmaz. Tabii ki genel sağlık kurallarına dikkat eder, sigara benzeri kötü alışkanlıklardan uzak durur, kilonuza ve yediklerinize özen gösterirseniz tüm beden performanslarında bir miktar artış sağlayabilirsiniz. Bu konu anti- aging (yaşlanmaya karşı tedavi programları) olarak son yıllarda gündeme gelmiş olup, 30’lu yaşlardan sonra herkesin dikkat etmesi gereken belli hususlar vardır.

Sertleşmiyor

18 yaşındayım. 1 hafta önce spora başladım, protein içeceği kullanıyorum. 1 haftadır sertleşme olmuyor. Nedeni protein içeceği mi?

Protein içeceği ile sertleşme olmaması arasında ilişki yok. Genç birinde aniden ortaya çıkan sertleşme sorunu çok büyük ihtimal ile psikolojik sebebe dayalıdır. Durum devam ederse önce bir üroloji uzmanına başvurunuz.

Engelliyorum

19 yaşındayım. Sık mastürbasyon yapıyorum ve meninin dışarı çıkmasını engelliyorum. Son günlerde böbreklerimde ve testislerimde ağrılar olmaya başladı. Sizce bu normal mi?

Boşalmayı engellemek ve çok sık mastürbasyon yapmak bu tip ağrılara neden olabilir. Kendinizi gereksiz yere zorlamayın.

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder