Düzenli değilse ağrı olabilir

06 Mart 2016, Pazar 19:00
AA

Erkekler düzenli boşalmıyorsa meni kanallarındaki dolgunluğa bağlı testis ve kasık ağrıları olabilir. Çözümü için gün aşırı, düzenli boşalmak gerekir. Buna rağmen ağrılar devam ediyorsa mutlaka bir üroloji uzmanına başvurulması gerekir

SORU: Cinsel organımda acı var

2 hafta önce hayat kadınıyla korunmadan ilişkiye girdim. Hastalık kapmış olabilir miyim? İlişkiye girdikten sonra penisimde acıma oldu ama fazla değil. Sonra mastürbasyon yaptım, ilişkiye girmedim. Sizce AIDS bulaşmış olabilir mi?

CEVAP

Prezervatif kullanmadan böyle bir ilişkiye girdiyseniz birçok cinsel yolla bulaşan mikrop kapmış olma ihtimaliniz var. Bunların arasında tabii ki HIV virüsüyle bulaşan AIDS de olabilir. Korunmasız cinsel ilişkiyle geçebilecek 10 kadar değişik cinsel yol ile bulaşan ve bazıları AIDS gibi hayati tehlike taşıyan hastalık türü mevcuttur. Beraber olduğunuz kişide hastalık bulunması sizin cinsel ilişki sonucu mutlaka bu hastalığı kapacağınız anlamına gelmez. Ama bu durum sizi ve varsa eşinizi veya diğer cinsel temasta bulunduğunuz kişileri ciddi risk altına sokar. Unutmayın, korunmasız bir cinsel ilişki kurunca o kişinin geçmişte birlikte olduğu tüm kişilerin ve onların partnerlerinin de riskini almış oluyorsunuz. Günümüzde toplumda rastladığımız birçok cinsel yolla bulaşan hastalık epey yaygın. Bundan sonra kesinlikle şüpheli kişilerle korunmasız ilişkide bulunmamanızı ve en kısa zamanda bir üroloji uzmanına başvurmanızı öneririm.

SORU: Testislerim ağrıyor

24 yaşındayım. 1 haftadır testislerimde ağrı var. Son günlerde penisimin ucunda da bir ıslaklık oluyor. Mastürbasyon yapmadığımda, rüyamda da boşalmıyorum. Sizce ne yapmalıyım?

CEVAP

Düzenli boşalmayanlarda meni kanallarında dolgunluğa bağlı testis ve kasık ağrılarının olması gayet normaldir. Gün aşırı, düzenli boşalmak ile bu ağrılarınızdan kurtulabilirsiniz. Buna rağmen ağrı geçmiyor ise mutlaka bir üroloji uzmanına başvurun.

SORU: Prezervatif yoksa...

26 yaşındayım. Cinsel ilişkiye girdiğim zaman eğer prezervatif kullanıyorsam boşalma sürem yaklaşık 10 dakika oluyor. O an başka şeyler düşünerek bu süreyi uzatmaya çalışıyor. Prezervatif kullanmazsam boşalma sürem kısalıyor. Sorunum erken boşalma mı?

CEVAP

Herhangi bir sorununuz yok. Kondom kullanmaya devam edin. Zamanla tecrübeniz artıkça kendinizi daha iyi kontrol edebileceksiniz.

SORU: Baba olabilir miyim?

30 yaşındayım. Sol testisimde bir kitle tespit edildi. Yapılan tahlillerimi yolluyorum. Ameliyat olmam gerekli midir? Baba olabilir miyim?

CEVAP

Testisinizde bir tümör saptandıysa mutlaka ameliyat gerekecektir. Bu operasyonda önce yumurtanızdan bir parça alınarak ameliyat sürerken incelenmesi yapılacak ve duruma göre gerekirse organın alınması gerekebilecektir. Tek testis ile çocuk sahibi olmak mümkündür. Ama arzu ederseniz bu konuda tetkik yaptırabilir hatta bir önlem olarak spermlerinizin dondurularak depolanmasını da sağlayabilirsiniz. Testis kanseri sonrası kısırlık tek testisli kalmaktan değil, ameliyat sonrası uygulanan kemoterapinin mevcut testiste de sperm üretimini bozmasından kaynaklanmaktadır.

Kişisel verilere ilişkin aydınlatma politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için Kişisel verilere ilişkin aydınlatma metnimizi inceleyebilirsiniz.