Prof. Dr. Teoman Kadıoğlu Düzensizlik ağrı yapar
HABERİ PAYLAŞ

Düzensizlik ağrı yapar

Haberin Devamı

Erkek düzenli boşalmıyorsa meni kanallarındaki dolgunluğa bağlı testis ve kasık ağrıları olabilir. Çözümü için gün aşırı düzenli boşalmak gerekir. Buna rağmen ağrılar devam ediyorsa mutlaka bir üroloji uzmanına başvurmak şarttır.

SORU: AIDS mi oldum?

1 yıl önce bir kadınla cinsel ilişkiye girdim. 3-4 aydır penisimde sivilceye benzer şeyler çıkmaya başladı. Acaba ben AIDS mi oldum?

CEVAP

Korunmasız yapılan cinsel ilişki birçok değişik hastalığın geçmesine sebep olabilir. Bunların bazıları ise ciltle ilgili, yani dermatolojiktir. Mutlaka bir üroloji veya dermatoloji uzmanına başvurarak muayene olmalı ve gereken tedaviyi yaptırmalısınız. AIDS olma ihtimalinizi ise çok düşük görüyorum.

SORU: Cinsel isteğimi nasıl artırırım?

23 yaşındayım. Cinsel isteği artıran ilaçlar ve besinler var mı?

CEVAP

Cinsellik psikolojik ve fiziksel sağlıklı olma halinin sonucunda oluşan normal bir vücut fonksiyonudur. Dolayısı ile tüm fiziksel ve psikolojik yapımızdan ve onları etkileyen her türlü iç ve dış tesirden etkilenir; rüzgardan etkilenir, ışıktan etkilenir, renklerden etkilenir, ağrılardan etkilenir, üzüntüden etkilenir. Dolayısı ile fiziksel ve ruhsal açıdan bize etki yapan tüm faktörler gibi çeşitli besin ve ilaçlardan da etkilenir. Ama göz önünde tutulması gereken husus bu etkinin direkt cinsel performans üzerine olmayıp fiziksel ve ruhsal durumumuzu etkileme sonucu ortaya çıkmasıdır. Tabiidir ki sırtı pek, karnı tok dediğimiz fiziksel ve ruhsal sağlığı tamamen yerinde olan kişinin gündeminde cinsellik daha çok yer alacaktır.

Sağlıklı yaşamak gerekiyor

Herhangi bir ilaç ve besinin belli hormonlar vs. üzerinden etkiyerek normal bir insanda cinsel isteği arttırdığı görülmemiştir. Herhangi bir hastalık veya yaşın ilerlemesi nedeniyle özellikle testosteron düzeyi düşenlerde uygun doz tedavi ile enerji ve cinselliğin artabileceği bilinmektedir. Anti-aging denilen yaşlanmaya karşı tedavilerin de kökenini genel sağlıklı yaşam ve beslenme kuralları ile yaş ile bozulabilen hormon dengesinin düzeltilmesi oluşturmaktadır.

SORU: Testislerimde ağrı var

21 yaşındayım. 1 haftadır testislerimde ağrı var. Bu ağrı kendini akşam saatlerinde belli ediyor. Bir de penisimin ucunda da bir ıslaklık oluyor. Mastürbasyon yapmayınca rüyamda da boşalmıyorum. 20 gündür mastürbasyon yapmadım. Acaba sorunum bundan kaynaklanabilir mi?

CEVAP

Düzenli boşalmayanlarda meni kanallarında dolgunluğa bağlı testis ve kasık ağrılarının olması gayet normaldir. Gün aşırı, düzenli boşalmak ile bu ağrılarınızdan kurtulabilirsiniz. Buna rağmen ağrı geçmiyor ise mutlaka bir üroloji uzmanına başvurun.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder