Prof. Dr. Teoman Kadıoğlu Eğrilik azsa dert etmeyin
HABERİ PAYLAŞ

Eğrilik azsa dert etmeyin

Penisin içindeki kanla dolarak sertleşmeyi sağlayan kılıfların kireçlenmesi sonucu oluşan ve eğriliğe neden olan peyroni ilaçla tedavi edilmiyor. Eğrilik azsa ve ilişkiye engel değilse sorun yok.

İLERLEME YOK

2017’de Kasım’da çok ateşlendim. 2 ay sonra peyroni teşhisi konuldu. 37 yaşındayım. Doktor yapılacak hiçbir şeyin olmadığını, sonunda ameliyat gerektiğini anlattı. Hastalık geçen 1.5 yıla rağmen ilerleme kaydetmedi. Eğrilik oranı yüzde 5-10 gibi. 2 hafta önce bir yazınızı okudum. Bana yardımcı olur musunuz?

Haberin Devamı

Peyroni yani penisin içindeki kan ile dolarak sertleşmeyi sağlayan kılıflardaki kireçlenme sonucu oluşan eğriliğe etkili bir ilaç bulunmamaktadır. Bahsettiğiniz kadar az ve cinsel ilişkiye engel olmayan bir durumun ameliyat ile tedavi edilmesi de gerekmez.

SANKİ HİÇ BOŞALMIYOR

27 yaşındayım. Ben çok sık tuvalete gidiyorum. Penisim hiç boşalmıyor. Cinsel ilişkiye girmedim. Doktora gitmeye utanıyorum. Evlenmek istiyorum. Yardım eder misiniz?

Sık tuvalete gitmenin birçok değişik nedeni olabilir. Bunların arasında idrar üretimin artıran şeker hastalığı gibi sistemik hastalıklar, idrar yollarının herhangi bir yerinde olan iltihap, tahriş, taş gibi nedenler veya dış idrar yolundaki darlık ve diğer sebepler sayılabilir. Çoğu zaman stres nedeni ile de sık idrara gitme durumu ortaya çıkabilir. Ayrıca ayaklar üşütüldüğünde de mesanenin içini döşeyen tabakada ödem, ortaya çıkarak mesaneyi hassaslaştırıp sık idrara çıkmaya neden olabilir. Sık idrara çıkma belirgin bir hal aldığı taktirde öncelikle bir üroloji uzmanına başvurmak ve idrar tahlilinden başlayarak önerilen tahlilleri yaptırmak gereklidir. Bazı ciddi rahatsızlıkların da bu gibi basit görünen belirtilerle ortaya çıktığı göz önünde bulundurulmalı, hastalıkları ortaya çıktıktan ve ilerledikten sonra tedavi etmek yerine mümkünse hasta olmayı engelleyici önlemler almalı veya hastalığı en kısa zamanda ortadan kaldıracak önlemlere başvurmalıyız.

EĞRİLİĞİ BENİ ÜZÜYOR

Cinsel organımın eğri olması beni üzüyor. Ağrı hissetmiyorum ama sola doğru eğri. Bunun bir tedavisi yok mu? Ameliyatla düzeltilemez mi?

Haberin Devamı

Eğrilik ilişkiye engel değilse, ağrı yapmıyorsa ve artmıyorsa ameliyat ile düzeltilmesi gerekmez. Eğer bu durumlar mevcut ise bir üroloji uzmanı ile görüşmeniz gerekebilir.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder