Prof. Dr. Teoman Kadıoğlu Eğrilik düzelebilir
HABERİ PAYLAŞ

Eğrilik düzelebilir

Haberin Devamı

Cinsel organın eğrilmesine peyroni adı veriliyor. Bu hastalık orta yaş üzerindeki erkeklerde ve çoğunlukla şeker hastalarında görülüyor. Ayrıca travma ya da iltihabi durumlar da peyroni üzerinde etkili oluyor. Eğrilik artarsa kişi ağrı yüzünden cinsel ilişkiye girmez hale geliyor. Bazen de eğrilik tamamen düzeliyor...

SORU: Yumurtalığımda damarlaşma var

21 yaşındayım Sol yumurtalığımın üstünde sanki zar yırtılmış gibi, çıkıntı halinde bir damar topluluğu var. Bazen ağrı yapıyor. Bu acaba nedir? CEVAP Bu varisleşmiş yani genişlemiş damarlar, bir kistik yapı veya epididim denilen testisin üzerine yapışan organ olabilir. Ağrı da yapıyor ise bir üroloji uzmanına gitmenizi öneririm.

[[HAFTAYA]]

SORU: Cinsel ilişkiye girince hayatım karardı


24 yaşındayım. 1 yıl önce bir hayat kadınıyla ilk kez cinsel ilişkiye girdim. Korumadım ve çok pişmanım. Cinsel ilişkiye girmeden önce günde 1 veya 2 defa mastürbasyon yapardım, problem yoktu. O günden sonra penisim tam sertleşmiyor. Menide azalma, cinsel isteksizlik ve sertleşme problemi yaşıyorum. Kan tahlili yaptırdım, temiz. Ne olur yardım edin. CEVAP Hiçbir fiziki rahatsızlık yaşamadan cinsel performansınızda bu değişikliğin olması durumunuzun tamamen psikolojik olduğunu düşündürüyor. Yaşadığınız cinsel ilişki deneyiminden bir şekilde olumsuz etkilenmişsiniz. Bu durumu idrak edip kendinizi telkin ile düzeltemezseniz profesyonel yardım almak için bir psikiyatriste gitmenizi öneririm.

SORU: Peniste eğrilik neden olur?


51 yaşındayım. Penisimde bir eğrilme var. Zaman zaman ağrı yapıyor. Eğrilik neden olur? CEVAP Biz bu duruma tıp dilinde peyroni diyoruz. Penisin sertleşen bölümlerini sınırlayan kılıfın üzerindeki kireçlenmiş plaklar nedeniyle oluşan bir hastalık. Bu genelde ağrı ve penisin eğriliğine neden oluyor. Orta yaşlı erkeklerin yüzde 5 ile 1’ini etkileyen bir durum. Genelde 40-60 yaş arasında görülüyor. Genetik bazı nedenlerle de oluyor. Travmaya bağlı olabiliyor, iltihabi durumlarda ya da şeker hastalarında sıkça görülüyor. Bu gelişen bir durum sabit bir durum değil. Eğilme başladıktan sonra aylar içinde giderek artıyor ve daha sonra belirli bir noktada sona eriyor, bazı vakalarda bir süre içinde bu eğrilik kendiliğinden gerileyebiliyor, hatta tamamen düzelebiliyor. Sorun ne tarafta ise cinsel organ o tarafa doğru eğiliyor. Eğim belirli bir dereceyi aştığında ise hasta cinsel ilişki sağlayamaz ve çok ağrı çeker duruma geliyor.

SORU: Kızdan utanıyorum

Kız arkadaşımla her konuşmam da penisim sertleşme oluyor ve akıntı geliyor. Psikolojim bozuldu. Bana ne tavsiye edersiniz? CEVAP Durumunuz tamamen normal. Düzenli cinsel yaşamınız olmamasından kaynaklanıyor. Gelen şeffaf sıvı birleşme öncesi kayganlığa katkıda bulunan salgı bezlerinden kaynaklanıyor. Herhangi bir doktora gitmenize gerek yok.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder