Prof. Dr. Teoman Kadıoğlu En az iki kere test yapılmalı
HABERİ PAYLAŞ

En az iki kere test yapılmalı

Haberin Devamı

Varikosel nedeniyle ameliyat olacak erkeğin güvenilir bir yerde en az 2 kez sperm testi yaptırması şart. Operasyonun ardından da test yenilenmeli...

SORU: Hiç canlı hücre yokmuş

35 yaşındayım, hiç canlı hücre yokmuş. Doktor bazı tahliller yaptı, varikoselden de ameliyat oldum. Şu anda ilaç tedavisi görüyorum. 10 aylık evliyim, çocuk istiyorum. 6 aylık tedavi sonrası biyopsi yapılacak. Uygulanan tedavi doğru mu? CEVAP Sperm tahlilinde hiç sperm hücresine rastlanmayanlarda varikosel ameliyatı yapılması uygun değildir. Testis biyopsisi yapılmalı ve eğer hücre bulunursa bu spermler tüp bebek uygulamasında değerlendirilmeli. Varikoseli olanlarda bu sırada mikrocerrahi varikosel ameliyatı yapılması uygun olacaktır, testisinde sperm olmayanlarda varikosel ameliyatı fayda sağlamayacaktır.

[[HAFTAYA]]

SORU: Ağrılar bitmedi


24 yaşındayım. 2 yıl önce testislerimde ağrı ile doktora başvurdum. Varikosel çıktı ve çift taraflı ameliyat oldum. 3 ay sonra ağrı başladı. Şu sıralar iyice arttı. Elle yapığım yoklamada varikosel göremiyorum. Sizce ağrılarımın sebebi nedir? Ayrıca hiç spermiyogram testi yaptırmadım. Bu test ameliyat öncesi ve sonrası yapılmalı mıydı? CEVAP Varikosel ameliyatı öncesi mutlaka ve en az 2 defa bu konuda uzman bir laboratuvarda spermiyogram yapılmalıdır. Varikosel muayenesi mutlaka bir üroloji uzmanı tarafından yapılmalıdır. Sizin kendi görüşünüz bu konuda yeterli değildir.

SORU: Varikosel ameliyatının maliyeti ne kadardır?

32 yaşındayım, varikosel ameliyat olmam gerektiğini söylediler. Acaba maliyeti ne kadardır? CEVAP Varikosel ameliyatının maliyeti yapan hekime ve yapıldığı hastahaneye göre büyük değişiklik gösterir. Çoğu yerde basit bir ameliyat kabul edilerek çok düşük rakamlara gerçekleştirilse de yüksek başarısızlık ve komplikasyon oranları sonucu sorunlar ortaya çıkmakta ve bazen de pahalı olan mikrocerrahi düzeltme ameliyatları gerekebilmektedir. Bu nedenle konuyu ciddiye alan, androloji konusunda uzmanlaşmış bir ürolog ile görüşün. Deneyimli ellerde mikrocerrahi teknik ile ameliyatınızı yaptırmanızı tavsiye ederim.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder