Prof. Dr. Teoman Kadıoğlu Engel olmuyorsa dert etme
HABERİ PAYLAŞ

Engel olmuyorsa dert etme

Haberin Devamı

Pek çok erkeğin derdi, cinsel organının eğri olması. Cinsel ilişkiye girmeye engel olmayan, ağrı yapmayan ve giderek artmalan eğrilikler sorun yaratmıyor

SORU: Bir kerenin zararı var mı?

15 yaşındayım. Günde bir kere mastürbasyon yaparım. Bazen bu sayı 2- 3 olur. Bu bende bir sorun yaratır mı?

CEVAP


Ben gün aşırı yapmanızı tavsiye ederim, fazlası biraz yorgunluk yapacaktır. Siz günde biri geçmemeye çalışın.


[[HAFTAYA]]


SORU: Evlenince sorun olur mu?

17 yaşındayım. 11 yaşımdan beri mastürbasyon yapıyorum. Erkenden mastürbasyona başlamış olmam bir sorun yaratır mı? Evliliğimde sorun yaşar mıyım?

CEVAP


Hiçbir sorun yaşamazsınız, bunları kafanıza takmayın.

SORU: Uykuda sertleşme oluyor ama...

47 yaşındayım, karımı kaybettim. Sertleşme sorunu yaşıyorum. Uykuda sertleşme oluyor ama bir kadını istediğim zaman başarılı olamıyorum. Ne yapayım, kime, nereye gideyim?

CEVAP

Bir süre uygun çeşit ve dozda ilaç kullanarak kendinize güveninizi kazanmanızda sakınca yok. Bir üroloji uzmanı ile görüşün. Bilinçsiz olarak bu tür ilaçları kullanmak fayda yerine zarar getirebilir.

SORU: Prezervatif işe yarar mı?

19 yaşındayım. Bende erken boşalma problemi var. Prezervatif kullanırsam faydası olur mu?

CEVAP


Prezervatif kullanma bilhassa çok ağır olmayan erken boşalma sorunlarında pratik ve etkili bir çözüm olabilir. Bazı kişilerde geciktirici özellikli prezervatifler daha da faydalı olabilir, deneyiniz. Yeterli olmaz ise bir üroloji uzmanı size yardımcı olabilir.

SORU: Penisimdeki eğrilik beni üzüyor

Penisimde eğrilik var. Daha önce bir defa cinsel ilişkiye girdim. O an için bir sorun olmamıştı ama benim için ilk olduğundan çok heyecanlıydım. Şimdi ise kız arkadaşımla ilişkiye girmek istesem, ilk sevişme çok iyi. Ama iş birleşmeye gelince kalıyorum. Yapamam diye korkuyorum. Penisime bakmak istemiyorum. Bunun bir çaresi yok mu? Evlendiğim zaman eşime ne söyleyeceğim?

CEVAP


Sanırım penisinizde bir miktar eğrilik var fakat esas sorununuz daha ziyade psikolojik. İlişkiye engel olmayan, ağrı yapmayan ve giderek artmayan eğrilikler sorun değildir.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder