Prof. Dr. Teoman Kadıoğlu Erkeğe muayene şart
HABERİ PAYLAŞ

Erkeğe muayene şart

Çocuğu olamayan çiftin birlikte muayenesi şart. Erkek üroloğa, kadın ise kadın doğum uzmanına gitmeli. Erkek muayene edilmez ya da uygun olmayan tetkiklere göre tedavi planlanırsa umutlar tükenir.

Neden değişiyor?

21 yaşındayım. Cinsel hayatım gayet iyi. Bazen çok erken bazense geç boşalıyorum. Acaba fiziksel veya psikolojik bir sorun mu var?

Bu durumun hem psikolojik hem fiziki etkenlerin birleşmesi hatta çevre ve partnerin de katkıları ile ortaya çıktığı söylenebilir. Durumunuz tamamen normal, ileride daha düzenli bir cinsel yaşama geçince hiçbir sorun kalmayacak, dert etmeyin.

Haberin Devamı

Eşim hamile kaldı

7 yıllık evliyiz. Çocuk istediğimiz için üroloğa gittim, varikosel ameliyatı oldum. Eşim hamile kaldı. Gebelikte bir sorun yaratır mı?

Bir erkeğin kısırlık ile ilgili olan tetkikleri bir üroloji uzmanı muayenesi ile başlamalıdır. Ülkemizde maalesef bazı kadın doğum uzmanları erkeği muayene dahi etmeden, bu konuda uzman olmayan bir laboratuvarda yapılmış tek bir tetkike bakarak hatalı yorum yapmaktadırlar. Bunun sonucunda zaman, para ve manevi kayıplar ortaya çıkabilmektedir. Varikosel ameliyatınızdan 11 gün sonra eşinizin hamileliğinin fark edilmesinin tuhaf bir durumu yoktur. Varikosel ameliyatı sonrası, 3 aydan önce ameliyatın yapılmasından etkilenen sperm hücreleri oluşarak vücut dışına çıkmaz. Sizin eşinizin hamileliğinin bu nedenle yapılan ameliyat ile ilgisi yoktur. Normal bir hamilelikten farklı riskler de taşımaz. Varikosel ameliyatı azalan sperm fonksiyonlarınız için yapılmış, ama bu esnada tesadüfi olarak eşiniz hamile kalmıştır.

Faydası olmuyor

35 yaşındayım ve bekarım. Fazla mastürbasyon yaptığım için testosteron hormonum düşük çıktı. Erken boşalma için doktora gittim. Verdiği ilaçların faydası olmadı. İlaçları 1 yıldır aralıklarla kullanıyor, kan testi yaptırıyorum. Hâlâ sonuç alamadım. Bana yardım edin.

Fazla mastürbasyon yapmak ile testosteron hormonu azlığının bir ilgisi yoktur. Hormonlarınızın tetkikler sonucu gerçekten düşük olduğu saptanır ise bu durumun sebepleri bulunarak tedavi edilir. Eğer tedavi sonucu hormon seviyeleri normal değerlere yükseltilemiyorsa dışarıdan uygun şekil ve dozlarda hormon tedavisi yapılır. Bir üroloji veya endokrinoloji uzmanına başvurunuz.

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder