Prof. Dr. Teoman Kadıoğlu Erkekler de korunur
HABERİ PAYLAŞ
Haberin Devamı

Erkekler tarafından en sık uygulanan doğum kontrol yöntemleri arasında ilk sıraları prezervatif ve dışarı boşalma yöntemi alır. Prezervatif, duyarlılığı azaltarak erken boşalmayı çözüme kavuşturabileceği gibi dikkat dağılması gibi nedenlerle performans sorunlarına da yol açabilir.

SORU: Korunma yöntemleri cinsel hayatı etkiler mi?

24 yaşındayım, nişanlıyım. 3 ay sonra evlenceğim. Erkeklerde hangi doğum kontrol yöntemleri uygulanıyor ve en yaygın olanları hangileridir? Erkeklerde korunma yöntemleri cinsel hayatlarını etkiliyor mu? Nedenleri nedir? Cinsel gücü arttıran erkek doğum kontrol yöntemi var mı? Risk taşıyanlar var mı?

CEVAP

Doğum kontrol yöntemleri:
Toplumumuzda erkekler tarafından en sık uygulanan yöntemler sırasıyla prezervatif, dışarı boşalma ve takvim yöntemleridir. Dışarı boşalma ve takvim yani sadece kadının hamile kalamayacağı günlerde cinsel ilişkide bulunma yöntemleri, doğum kontrolünde garantili yöntemler arasında kabul edilemez.

Koruma yöntemlerinin cinsel hayatla ilişkisi:
Erkekte korunma yöntemleri dolaylı olarak cinsel yaşamı etkileyebilir. Dışarı boşalma yöntemi erkekte cinsel ilişkiden en çok hazzın alındığı anda eylemi yarıda kesme ve hamileliğe sebep olmama düşüncesi ile anksiyete (evham) yaratır. Bu da cinsel performansta azalma, erken boşalma gibi psikolojik kökenli sorunlara neden olabilir. Bir diğer yöntem olan prezervatif kullanma ise kimi kişilerde duyarlılığı azaltarak erken boşalma sorununun çözümüne katkıda bulunabildiği gibi, cinsel aktiviteye ara verilmesi, dikkat dağılması gibi nedenlerle performans sorunlarına yol açabilir.

Cinsel gücü arttıran doğum kontrol yöntemleri:

Vazektomi, yani meni kanallarının bağlanması garantili bir yöntemdir. Diğer yöntemlere gerek bırakmadığından huzurlu ve hamilelik endişesi olmadan cinsel birleşmeye imkan sağlayarak bazı kişilerde performans artışı sağlayabilmektedir.

Risk taşıyan doğum kontrol yöntemleri:

Doğru şekilde uygulanmayan ve yeterli olmayan tüm doğum kontrol yöntemleri hamilelik riski içerir. Doğum kontrol yöntemleri olası bir hamilelikte çocuk için risk oluşturmaz. Hormon kullanımı hariç uygulayan erkeğe doğum kontrol yöntemlerinin herhangi bir zararı olmaz.

SORU: 10 dakikadan sonra sertleşme kayboluyor

21 yaşındayım. Bir kadınla birlikte oldum. İlk 10 dakikasında her şey yolundaydı. Ama daha sonra sertleşme sağlayamadım. O günden sonra kız arkadaşımla ve mastürbasyon yaparken de aynı sorunu yaşıyorum. Ne yapayım?

CEVAP
Cinsel birleşmeden 10 dakika sonra tekrar sertleşmeyi amaçlamanın bir anlamı yok. Rahatlamış ve yorulmuş olan vücut bir süre dinlenerek kendini toparlayacaktır. Bu süre kişiden kişiye değişir, bir güne dek de uzayabilir. Herhangi bir sorununuz yok.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder