Prof. Dr. Teoman Kadıoğlu Erkeklik hormonu artar
HABERİ PAYLAŞ

Erkeklik hormonu artar

Haberin Devamı

Kilonuz fazlaysa yağ dokusunda bulunan erkeklik hormonu testosteron, kadınlardaki östrojene dönüşüyor. Zayıflamak testosteron oranını artırıyor. Unutmayın, bu hormon çok işe yarıyor...

SORU: Şeker hastasıyım

58 yaşındayım. Şeker hastasıyım, ilaç kullanıyorum. Şeker değerlerim normal çıkıyor. Sertleşme olmuyor. Tedavisi mümkün mü?

CEVAP

Şeker hastalığınız kontrol altında olsa dahi, diğer nedenlerden veya şeker hastalığına bağlı nedenlerden dolayı sertleşme sorunu ortaya çıkabilir. Bir üroloji-androloji uzmanına veya bir üniversitenin bu bölümüne başvurarak tedavinizi yaptırabilirsiniz.

SORU: Penisimde kıllanma oluyor

24 yaşındayım. Benim sorunum penisimde kıllanma olması. Bundan bir süre önce çok kötü değildi ama şimdi beni rahatsız ediyor. Bu konu beni psikolojik olarak etkiliyor. Bunun çaresi var mı ya da başkalarında da oluyor mu?

CEVAP

Penis cildinde kıllanma olması bir hastalık değildir, bazı kişilerde görülebilen normal bir durumdur. Lazer epilasyon ile bu sorununuzdan kalıcı olarak kurtulabilirsiniz.

SORU: İkinci çocuğu istiyoruz ama varikosel varmış

39 yaşındayım, 10 yaşında çocuğum var. Şimdi ikinci çocuğumuzu yapmaya karar verdik. Doktor varikosel olduğunu söyledi, ultrasonla baktı. Ultrason sonucunu size yazıyorum. Bana yol gösterir misiniz?

CEVAP

Varikosel erkeklerde en sık kısırlık sebebi olan ve tedavisi en başarılı sonuç veren durumdur. Varikosel tanısı sadece el muayenesi ile konulur, el ile saptanamayan varikosellerin ameliyat edilmesi fayda sağlamaz. Bu nedenle ultrason ile varikosel tetkiki yaptırmıyorum. Spermiyogram da makine ile değil bu konuda özel eğitim almış kişilerin doğru yapabildiği özel bir tetkiktir, birçok yerde yapılan tetkikler yanıltıcı sonuç vermektedir. Sadece güvendiğim kişilerin yaptıkları spermiyogramlara yorum yapmakla yetiniyorum.

SORU: Testosteron besinlerle artar mı?

Testosteron seviyesini besinlerle artırmanın yolları var mıdır? Bu konuda bilgi verir misiniz?

CEVAP

Eğer kilonuz yani yağ dokunuz çok fazla ise yağ dokusunda testosteronun östrojene yani kadınlarda yüksek oranda bulunan hormona dönüştüğünü bilmenizde fayda vardır. Aşırı yağ dokusunu azaltmanız, vücudunuzdaki testosteron oranını en belirgin olarak artırır. Bu durum özellikle göbek bölgesinde fazla miktarda yağ depolayan orta ve daha ileri yaştaki erkeklerde klinik açıdan anlamlı olabilir.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder