Prof. Dr. Teoman Kadıoğlu Erkeklik hormonu azalabilir
HABERİ PAYLAŞ

Erkeklik hormonu azalabilir

Testis damarlarındaki genişleme yani varikosel tedavi edilmezse yıllar içinde erkeklik hormonu olan testosteronun azalmasına yol açabilir. Genç yaşlarda ameliyat olunursa sorun baştan engellenebilir...

SORU: Prezervatif yoksa erken boşalıyorum

22 yaşındayım. Cinsel ilişkiye girdiğim zaman prezervatif kullanıyorsam boşalma sürem yaklaşık 10 dakika. O an başka şeyler düşünerek bu süreyi uzatıyorum. Prezervatif kullanmadan girdiğim ilişkilerde boşalma sürem 1- 2 dakika oluyor. Benim sorunum erken boşalma mı?

Haberin Devamı

CEVAP

Herhangi bir sorununuz yok. Kondom kullanmaya devam edin. Zamanla, tecrübeniz artıkça kendinizi daha iyi kontrol edersiniz.

SORU: İlişki sakıncalı mı?

24 yaşındayım. İnançlarım gereği cinsel ilişki ve mastürbasyondan uzak duruyorum. Acaba kanallarım tıkanır mı?

CEVAP

Bu tabii ki sizin tercihiniz ve herhangi bir hastalığa yol açmaz. Sadece dolgunluğa bağlı olarak yumurtalar üzerinde ve kasıklarda hafif ağrılar görülebilir. Meni keselerinin dolması sonucu uyku esnasında rüyalanarak boşalma veya dışkılama sırasında basınç ile bir miktar boşalma ile vücut fazla sekresyondan kurtulur.

SORU: Testislerim küçülmedi ama...

15 yıldır ileri derecede varikoselim var ama testislerimde küçülme yok. Testislerin testosteron üretimini eksiksiz yaptığı anlamına da gelir mi?

CEVAP

Varikosel yıllar içinde kişilerde değişik oranlarda testosteron hormonunun azalmasına yol açabilir. Özellikle testisleri büyük olmayanlar ve gençliğinde testosteron seviyesi normalin alt sınırına yakın olanlarda bu durum zaman içinde soruna yol açabilir. Genç yaşlarda ameliyat ile bu sorunu baştan engellemek veya ilerleyen yaşlarda yaşam kalitesini etkileyecek derecede testosteron düşüklüklerinde hormonu dışarıdan vermek mümkündür.

SORU: Erken mi boşalıyorum?

22 yaşındayım. Erken boşalma olduğundan endişe ediyorum, erken boşalma nedir?

CEVAP

Kişinin kontrolü dışında, cinsel ilişki öncesinde veya ilişkinin hemen başında çok az bir uyarıyla ve tekrarlayıcı biçimde boşalma olmasıdır. Bu durum kişide ve eşinde memnuniyetsizlik yaratır. Tarifi sadece boşalma süresiyle sınırlamamak gerekir. Hayat kalitesine etkileri de önemli. Erken boşalma sorunu ilişkiye etkisi, cinsel davranışlarda değişim, cinsel özgüven, utanç duygusu bakımından da değerlendirilmelidir. Erken boşalma başarı ile tedavi edebildiğimiz bir sorundur.

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder