Prof. Dr. Teoman Kadıoğlu Erkeklik hormonu isteği artırır
HABERİ PAYLAŞ

Erkeklik hormonu isteği artırır

Haberin Devamı

Ergenlikle başlayan süreçte erkeklik hormonu testosteron en üst seviyeye geliyor. Bu yüzden gençlerin içi kıpır kıpır sürekli mastürbasyon yapmak istiyorlar. Bu konuda endişelenmenize gerek yok, zamanla her şey yoluna girer

SORU: Çok sık tuvalete gidiyorum

27 yaşındayım. Çok sık tuvalete gidiyorum. Penisimde boşalma olduğunu hissetmiyorum. Bu konuda bana bilgi verir misiniz? CEVAP Sık tuvalete gitmenin birçok değişik nedeni olabilir. Bunların arasında idrar üretimin arttıran şeker hastalığı gibi sistemik hastalıklar, idrar yollarının herhangi bir yerinde olan iltihap, tahriş, taş gibi nedenler veya dış idrar yolundaki darlık ve diğer sebepler sayılabilir. Çoğu zaman stres nedeniyle de sık idrara gitme durumu ortaya çıkabilir. Ayrıca ayaklar üşütüldüğünde de mesanenin içini döşeyen tabakada ödem, ortaya çıkarak mesaneyi hassaslaştırıp sık idrara çıkmaya neden olabilir.

Belirtiyi ciddiye alın

Sık idrara çıkma belirgin bir hal aldığı taktirde öncelikle bir üroloji uzmanına başvurmak ve idrar tahlilinden başlayarak önerilen tahlilleri yaptırmak gereklidir. Bazı ciddi rahatsızlıkların da bu gibi basit görünen belirtilerle ortaya çıktığı göz önünde bulundurulmalı. Hastalıkları ortaya çıktıktan ve ilerledikten sonra tedavi etmek yerine mümkünse hasta olmayı engelleyici önlemler almalı veya hastalığı en kısa zamanda ortadan kaldıracak önlemlere başvurmalıyız.

SORU: Neden canım istiyor?

22 yaşındayım. Sürekli mastürbasyon yapmak istiyorum. Sapık mıyım? Neden canım sürekli cinsel birleşme istiyor? CEVAP Delikanlılık çağında yüksek olan testosteron hormonu cinsel isteği sürekli yüksek tutar, bu gayet normal bir durumdur. Eskiden toplumda erkekler asker dönüşü 20’li yaşların başlarında evlenirken günümüzde bilhassa şehirlerde cinsel yaşamlarını daha özgür sürdürebildiklerinden evlenme yaşı ortalaması giderek yükselmektedir. Siz de bir şekilde, en azından mastürbasyon yaparak kendinizi rahatlatmalısınız.

SORU: Alt taraf sertleşiyor

26 yaşındayım. Penisim sertleşmişken yumurtalıkların tam alt tarafında sertleşme meydana geliyor. Yumruk gibi bir şişlik oluşuyor. O bölgede çekme oluyor. Ne yapmalıyım? CEVAP Penisin içinde kan dolumu ile sertleşmeyi sağlayan ve yarı elastik yapıdaki kılıflar ile çevrili bir çift corpus cavernosum adı verilen yapı bulunur. Bu cisimler pensin baş kısmının hemen arkasından başlayarak yan yana penis kökünde yer alan penis simfizi adı verilen kemik yapının altına doğru bir miktar daha devamlılık gösterirler. Sertleşme sadece bu süngersi cisimlerin kan ile dolarak basınç artması sonucu oluşur. Bunun dışında sertleşme sırasında hayalarınızda bir yapının sertleşmesi mümkün değildir. Sanırım bu bir algılama bozukluğu, üroloji uzmanına muayene olursanız rahatlayacağınızı sanıyorum. Bu arada her zaman sertliğini koruyan olağan dışı sert dokuların da doktor tarafından muayene edilmesi gerekir.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder