Prof. Dr. Teoman Kadıoğlu Erkekten erkeğe değişir
HABERİ PAYLAŞ

Erkekten erkeğe değişir

Haberin Devamı

Erkeklerde boşalma sonrası gelen meninin rengi tam olarak beyaz değildir. Bazen şeffaf ya da hafif alacalı olabilir. Kişisel özelliklere göre de bazı farklılıklar olabilir. Meni renginin bir kısırlık göstergesi olmadığı unutulmamalıdır.

SORU: Nasıl etkiler?

38 yaşındayım. Şeker hastasıyım, kan yağlarım yüksek çıktı. İlaca başladım. Bunlar benim zaten çok iyi olmayan cinsel gücümü nasıl etkiler?

CEVAP

Diyabeti olan erkek hastaların yarısında zaman içerisinde sertleşme sorunu gelişiyor. Tip 1 diyabeti olan, insülin bağımlısı genç hastalarda bu problem daha erken ortaya çıkabiliyor. Tip 2 diyabeti olan insüline bağımlı olmayan ve daha geç yaşlarda ortaya çıkan diyabette sertleşme sorunu yavaş gelişiyor. Diyabeti olan erkeklerde birkaç nedenle sertleşme sorunu ortaya çıkıyor.

Kan akımı azalınca sorun başlıyor

Öncelikle diyabet küçük kan damarlarına zarar vererek penise kan akımını azaltıyor. İkinci olarak çevre sinirlerde bozukluk oluşturarak penise sertleşme için gerekli uyarının iletilmesini engelliyor. Bu hastalarda penisten beyne giden uyarılarda da azalma oluyor ve sertlik elde etmek güçleşiyor. Son olarak diyabette genel sağlık daha kötü seyredebiliyor. Diyabetin yaratacağı bu kötü etkileri önlemenin en iyi yolu kan şekerini ve tansiyonu kontrol altında tutmaktır.

Kalp damar hastalığına neden oluyor

Kolesterol ve trigliserid gibi kan yağlarındaki yükseklik ise kalp-damar hastalığı yaratıyor; penise giden kan akımında azalmaya yol açarak sertleşme bozukluğuna neden oluyor. Özellikle kötü huylu kolesterolün yüksek oluşu sertleşmeyi olumsuz etkiliyor.

SORU: Acaba kısır mıyım?

18 yaşındayım. Bende mastürbasyon sonucu gelen akıntı tam olarak beyaz değil, sarımsı geliyor. Sizce bunun nedeni nedir? Kısırlık olabilir mi?

CEVAP

Meni rengi tam olarak beyaz olmayıp biraz alacalı, yer yer şeffaf olabilir. Kişisel özelliklere göre renkte hafif farklılıklar olması da normaldir. Bu durum bir kısırlık belirtisi değildir.

SORU: İkincide geç boşalıyorum

İlk ilişkiye girdiğimde doğru zamanda boşalıyorum ama ikincisinde 1 saati bulabiliyor. Bu sorundan nasıl kurtulabiliriz?

CEVAP

İlk defada sorun ve sıkıntı yaşamadığınızı belirtmişsiniz. Sorununuza en pratik önerim ikinci defa birleşmeden kaçınmanız veya bunu tercih ediyorsanız boşalmayı amaç olarak görmemenizdir. Daha sık fakat her defasında tek kez ilişki kurarak bu sorununuzu ortadan kaldırabilirsiniz. Bu durum fiziki değil, daha ziyade psikolojik bir durumdan kaynaklanıyor. Zamanla kendiliğinden de ortadan kalkabilir.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder