Prof. Dr. Teoman Kadıoğlu Erken tedavi sorunu önler
HABERİ PAYLAŞ

Erken tedavi sorunu önler

Ergenlik çağında kabukulak geçirenlerde virüs yumurtayı etkiler ve şişmesine neden olur. Bazen bu durumdan iki yumurta birden etkilenir. Eğer erken dönemde gerekli tedavi yapılmazsa yumurtanın içindeki sperm üreten hücreler bozulabilir ve kısırlık meydana gelebilir

SORU: Sertleşme sorunu yaşıyorum 24 yaşındayım. 15 yaşından beri mastürbasyon yapıyorum. İlk zamanlar günde 5- 6’yı buluyordu ama son zamanlarda haftada 1- 2’ye indirdim. 4 ay önce ilişkiye girdim. Herhangi bir sorun yaşamadım ama son zamanlarda sertleşme sorunum var. Sertleşme oluyor ama uzun süreli değil, bende bir sorun var mı? Uzun zaman önce yaptığım aşırı mastürbasyonun zararını şimdi mi çekiyorum?

Haberin Devamı

CEVAP: Eskiden sık yaptığınız mastürbasyonun şimdi size herhangi bir zararı olmaz. Herhangi bir sorununuz yok.

[[HAFTAYA]]

SORU: Çocuk sahibi olabilir miyim? 25 yaşındayım. Benim doğuştan sol testisim yerinde yok. Sağ yumurtam normal gözüküyor. Acaba çocuk sahibi olabilir miyim? Yoksa kısır mıyım? Benim şu an yapmam gereken bir şey var mı? Ben çocuk sahibi olabilir miyim?

CEVAP: Tek testisi doğuştan yerinde olmayan bir kişinin kısırlık sorunu olacağı öngörülemez fakat bazı risklerinin de olduğu bilinmektedir. Bunun tesbiti için bir spermiogram yaptırmakla başlanabilir. Ayrıca bir üroloji uzmanı tarafından tetkikleriniz yapılmalı, torbaya inmeyen, vücut içinde kalan testislerde testis kanserine daha sık rastlanmakta bu durumda tanı da zor konulduğundan hastalık tehlikeli evrelere ilerleyebilmektedir.

SORU: Kabakulak geçiren kısır olur mu? 29 yaşındayım. Küçükken kabakulak geçirdim. Acaba söylenenler doğru mu? Eğer bu doğruysa bundan sonra bir şey yapabilir miyim? Muayene olmam gerekiyorsa en güvenilir nereye başvurmalıyım? Sperm hücrelerim ölüyse benim bir daha çocuğum olamaz mı?

CEVAP: Ergenliğe girdiği dönemden sonra kabakulak geçirenlerin üçte bir kadarında virüsün yumurtayı da etkilemesi sonucu kabakulak orşiti görülür. Bu durumda yumurta şişer, ağrılı ve çok belirgin bir tablo ortaya çıkar. Bu durumun gerçekleştiği hastaların üçte bir kadarında da bu durum her iki yumurtayı da etkileyebilir. Eğer ergenlikte geçirilen kabakulak orşiti her iki yumurtayı da etkiler ve erken dönemde gerekli tedavi yapılmaz ise yumurtanın içindeki sperm üreten hücreleri bozarak kısırlık sebebi olabilir.

Haberin Devamı

SORU: Penisi küçültmek mümkün mü? 31 yaşındayım. Penis boyum uzun olduğu için eşim ilişki sırasında çok acı çekiyor. Bu durumdan çok şikayetçi. Acaba penisini küçültme imkanı var mı?

CEVAP: Penis küçültme ameliyatı diye bir ameliyat yok. Gerekirse kayganlaştırıcı kullanarak, derine penetrasyon sebebi olan pozisyonları tercih etmeyerek ve araya yastık koyarak bu sorunu halledebilirsiniz.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder