Prof. Dr. Teoman Kadıoğlu Eş desteği önemli
HABERİ PAYLAŞ

Eş desteği önemli

Belli yaştan sonra erkeğin cinsel aktivitelerini belirleyen hormon azalır. Bu yüzden erkeğin cinsel performansı etkilenir, ‘Başarısızım’ diye paniğe kapılabilir. Bu durumda partnerin moral bozmaması ve anlayışlı olması gerekir

Horman düşer mi?

38 yaşındayım, evliyim. 40 yaşından sonra erkeklik hormonu düşer mi?

Belirgin düşüş olmaz. Ama erkeklerin cinsel aktivitelerini besleyen bu hormonda görece azalma başlar. Hormonal değişimler de erkeklerin o dönemdeki uyumlarında sorunlar yaratır. Bir de 40’lı yaşlarını sürenlerin partnerlerinin tutumu var. Partneriyle düzenli cinsel hayatı olan, başarısızlık bilmeyen erkek, 40’lı yaşlarda sorun yaşabilir, normal. Ancak partnerinin ‘Sen böyle değildin’ demesi erkekte sorunlar doğurabilir. Bu nedenle partnerin anlayışı lazım. Tersi olursa yaşanan panik, sertleşme problemi, erken boşalma gibi sorunları beraberinde getirir. Sonra sosyal yaşamda problemler çıkar. Erkek evinde farklı tavır sergiler, işinde başarısız olur. İş yerinde şu çok klasik bir geyiktir: ‘Cinsel hayatında problemi var, gelip acısını bizden çıkarıyor.’ Cinsel hayattaki sekteler erkekte endişe yaratarak, dışarıya karşı daha agresif olmalarına neden olur.

Haberin Devamı

Aşılama yaptırsak mı?

2017’de varikosel ameliyatı oldum. Doktor “6 ay gebelik olmazsa 6 ay sonra ilaç vereceğiz” dedi. Olmazsa aşılama yapılacakmış. Ne dersiniz?

Varikosel ameliyatından 3-4 ay sonra spermiyogram yapılıp durumun değerlendirilmesi uygundur. Çıkacak sonuç ve yapılmış olan ameliyatın el muayenesi ile değerlendirilmesi sonucu bir planlama yapılabilir. Spermiyogram neticesi normal değerlere ulaşılmış ise 6 ay kadar kendiliğinden hamilelik oluşmasını beklemek uygundur. Ameliyatın teknik olarak başarılı olmadığı hallerde mikrocerrahi düzeltme ameliyatı gündeme gelebilir.

İdrara çıkıyorum

18 yaşındayım. Boşaldıktan bir süre sonra (bu süre 5-10 dakika civarında) tuvaletim geliyor. İdrarımı yapıyorum. Bu her defasında oluyor. Sebebi nedir?

Tamamen normal ve fizyolojik bir durum. Bu durumun sizde neden bir problem oluşturduğunu anlamadım.

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder