Prof. Dr. Teoman Kadıoğlu Eş zamanlı muayene
HABERİ PAYLAŞ

Eş zamanlı muayene

Çocuğu olmayan çiftin ilk adımı birlikte atması gerekir. Kadınlar kadın doğum uzmanına, erkekler ise üroloji-androloji uzmanına gidip eş zamanlı muayene olmalı. Adım adım, kolaydan zora doğru yapılan tedavi çifti mutlu sona götürebilir.

Testi yenilesem mi?

8 ay önce korunmasız cinsel ilişkiye girdim. 7 ay sonra AIDS ve Hepatit testlerini yaptırdım. Negatif çıktı. Artık teste gerek var mı?

Korunmasız ilişkiden 7 ay sonra testlerde bir sorun yoksa ve şikayetiniz bulunmuyorsa artık bu konuyu kafanızdan atınız. Sanırım bu çektiğiniz stres size bir dahaki sefere ilişkinin ilk anından itibaren prezervatif kullanmanız için bir ders olmuştur.

Haberin Devamı

Sivilce gibi kanıyor

Eşimin testislerinde küçük kan toplanmaları var. Bunlar arada patlayıp kanıyor. Ne yapalım?

Bahsettiğiniz çok sık olmasa da zaman zaman karşılaştığımız bir sorun. Önemli bir rahatsızlık değil, sadece bir cilt sorunudur. Bir dermatoloji uzmanına başvurmanız uygun olacaktır.

Kim doktora gitmeli?

34 yaşında, 2 yıllık evliyim. Korunmadığımız halde çocuğumuz yok. Önce hangimiz doktora gitmeli? Hangi doktora gitmeliyiz?

Çocuğu olmayan çiftler aynı anda tetkik edilmelidir. Kadınlar kadın doğum uzmanı, erkekler ise üroloji-androloji uzmanı tarafından eş zamanlı değerlendirilmeli. İlk başta tüp bebek merkezine gitmek doğru değildir. Tüp bebek-mikroenjeksiyon yöntemlerine başvurmadan daha kolay ve ekonomik olarak birçok çift tedavi edilerek çocuk sahibi olabilir. İlaç tedavileri, mikrocerrahi veya endoskopik müdahaleler sonucu cinsel ilişki ile çocuk sahibi olamayan ama yeterli düzelme sağlanan vakalarda rahim içi aşılama yöntemi ilk seçilecek yardımlı üreme tekniğidir. PAF- IUI adı verilen yeni bir uygulama yöntemi ile aşılama yönteminde gebelik oranında önemli artış sağlanabilmiştir.

Gücümü azaltır mı?

30 yaşındayım. Sağ ve sol kasığımdan 2 kez fıtık ameliyatı oldum. Bu durum cinsel gücümde eksiklik yaratır mı?

Fıtık ameliyatı karın zarı içindeki bağırsakların kasık bölgesinde karın cidarındaki zayıflıktan dışarı taşmasıdır. Bu durumun ameliyat ile düzeltilmesinin cinsel güç ile herhangi bir ilgisi yoktur.

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder