Prof. Dr. Teoman Kadıoğlu Farkı görmek için test şart
HABERİ PAYLAŞ

Farkı görmek için test şart

Varikosel sperm sayılarını düşürerek baba olmayı zorlaştırır. Bu durum ameliyatla düzeltilebilir. Ama ameliyattan önce sperm sayısına bakılmalı ki operasyondan sonra iyileşme olup olmadığı anlaşılabilsin.

Ameliyat oldum

24 yaşındayım. Varikosel ameliyatı oldum ama sperm tahlili yaptırmadım. Martta yaptırdığım sonuçları size yolluyorum. Bilgi verir misiniz?

Varikosel ameliyatı öncesi ve sonrasında spermiyogram tetkiki yapılmaması maalesef vahim bir tıbbi uygulama hatasıdır. Hem hastanın ameliyat öncesi durumlarını bilmek ve mukayese etmek hem de ortaya çıkabilecek tıbbi-adli durumlara önlem almak için bu değerlendirmeler muhakkak yapılmalıdır. Sanırım sizlerin de hekim seçimi yaparken daha titiz davranmasında fayda var. Ülkemizin her coğrafi bölgesinde birçok bilgili ve deneyimli üroloji uzmanı hizmet vermektedir.

Haberin Devamı

İzler yok edilir mi?

19 yaşındayım. Cinsel organımda sünnet izleri kaldı, düzeltilebilir mi? Bu izler yüzünden kimse benimle ilişkiye girmez diye korkuyorum.

Eğer penis cildinizde sizi estetik açıdan psikolojik olarak fazlaca etkileyen, cinsel yaşamınız açısından sorun yaratan belirgin bir sorun varsa ameliyat ile düzeltilmesi mümkün olabilir. Ufak tefek sünnet sonrası görüntü bozuklukları için düzeltme ameliyatı önerilmez.

İlaçla büyür mü?

13 yaşımdan beri testislerim sarkık, cinsel organım 4 santim ve ince. Sol testisim kırık yumurta gibi. Acaba varikoselim mi var? Penisimin büyümesi için piyasada satılan haplardan kullansam yararı olur mu?

Varikoseliniz olup olmadığını öğrenmek için bir üroloji uzmanına muayene olmalısınız, başka şekilde tanı konulamaz. Penisinizi büyütebilecek hiçbir ilaç icad edilmemiştir. Paranızı ve sağlığınızı bu yanıltıcı reklamlara kanarak riske atmayınız.

Ameliyat olayım mı?

29 yaşındayım, 6 yıllık evliyim. Sol varikosel nedeniyle 6 ayda bir sprem testi yaptırıyorum. Doktorlar sonuca “Normal” diyor. Çocuğum yok, eşim de tedavi görüyor. Ameliyat olmamı önerir misiniz? Ne yapmam lazım?

Varikoseli olup da ileride çocuk sahibi olmak isteyenlerde sonuçlar normal sınırlarda olsa dahi giderek bozulma gösteriyorsa veya DFI (DNA parçalanma oranı) testinde sorun var ise, mikrocerrahi varikosel ameliyatı düşünülmelidir.

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder