Prof. Dr. Teoman Kadıoğlu Fazlası mümkün ama...
HABERİ PAYLAŞ

Fazlası mümkün ama...

Haberin Devamı

Fizik durumu, yaş, cinsel istek, ortam, eşinizin fizik yapısı, ilişkiniz, günlük şartlar gibi değişik birçok faktör cinsel performans üzerinde etkilidir. Daha iyi bir performans için tüm bu faktörleri gözden geçirmeli, gerekirse bir üroloji-androloji uzmanına başvurmalısınız.

SORU: Kısır mıyım?

22 yaşındayım. 2 ay önce doktora gittim ve bana varikosel teşhisi konuldu. Ancak ameliyat olmayı erteledim. Geç kalmış olabilir miyim? Varikosel ameliyatı olmazsam kesinlikle kısır mı olacağım?

CEVAP

Varikoseli olan bir kişinin mutlaka kısır kalacağı doğru bir bilgi değil. Varikosel 14-15 yaşlarında, yani ergenlik çağlarında başlayan ve sperm üretimini yıllar içinde giderek artan oranda etkileyen bir durumdur. Bazı kişilerde sperm üretimini önemli derecede etkilemediği de görülmektedir.

Bu nedenle öncelikle sperm tahlili yapılarak varikoselin etkisi araştırılmalı, gerekirse birkaç aylık aralar ile bu tahliller tekrarlanarak gidişata göre ameliyat kararı verilmelidir. Ben bir vakada 7 yıl normal giden spermiogram değerlerinin daha sonra bozulmaya başladığını, giderek bu olumsuz etkinin artığını gördüm.

Mikrocerrrahi ameliyat sonrası tüm değerler bu kişide tamamen normale döndü ve daha sonra da çocukları oldu. Varikoseli olup sperm değerlerinde hiçbir sorun olmayanlarda daha sonraki yıllarda kısırlık sorununun ortaya çıkması sık rastlanan bir durumdur.

SORU: Penisim çok ince

5 yıldır evli, 1 çocuk sahibiyim. Sorunum cinsel organımım çok ince olması. Gecede sadece bir kere ilişkiye girebiliyorum. Aklım sürekli ‘Acaba eşimi tatmin edebiliyor muyum?’ sorusunda. Sizce ne yapmam gerekir?

CEVAP

Penis inceliği diye bir sorun yoktur. Kadının vajinasından doğum anında çocuk başının çıkabildiğini düşünürseniz, 1-2 santimlik çap farkının pratikte hiçbir önemi olmadığını anlarsınız. Bunun fizyolojik olarak ayırt edilmesi de mümkün değildir.

Bir gecede bir defa eşinizle birlikte olabilmeniz normal olduğunuzu gösteriyor. Bundan fazlası bir performans sorunudur. Pek çok faktör etkili Fizik durumunuz, yaşınız, cinsel isteğiniz, yani libidonuz, eşinizin fizik yapısı, ilişkiniz, ortam, günlük şartlar gibi değişik birçok faktör bu performans üzerinde etkilidir.

Daha iyi bir performans için tüm bu faktörleri gözden geçirmeli, gerekirse üroloji-androloji uzmanına başvurmalısınız. Bu gibi bir şikayetle gelen hastalarımın tamamında herhangi bir fiziksel sorun saptamadım. Küçük bir kısmında hormonal sorunlar, büyük çoğunluğunda psikolojik faktörler bularak performanslarını arttırabildim.

SORU: Neden kan geliyor?

20 yaşındayım. Mastürbasyon yaptıktan sonra normal olarak meni geliyor ama 5 dakika sonra 1 -2 damla da kan geliyor. Ne yapmalıyım?

CEVAP

Mastürbasyon sonrası kan gelmesi normal değil, ereksiyonu uzun süre sürdürmeniz veya çok aralıklı mastürbasyon yapmanız nedeni ile bu durum nadiren ortaya çıkabilir. Ama mutlaka bir üroloji uzmanı ile görüşmenizi öneririm.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder