Prof. Dr. Teoman Kadıoğlu Filmlerle kıyaslama
HABERİ PAYLAŞ

Filmlerle kıyaslama

Haberin Devamı

Penis boyu erkeklerin sorun ettiği bir konu. Türkiye’deki cinsel organ ortalaması 13 -14 santim. Bunun herkeste aynı olması beklenemez. 10 santimlik penis cinsel ilişki için yeterlidir. Filmlerde gördüklerinizden etkilenip komplekse kapılmayın.

SORU: Biri yok olmuş

20 yaşındayım. 3 yaşında fıtık ameliyatı sonrası testislerden biri yok olmuş. İkinci kez fıtık ameliyatı oldum. Pek çok tetkik yapıldı ama testisi bulamadılar. Cinsel hayatımda sorun yaratır mı? Bir de kanser olma riskim var mı?

CEVAP

Yapılan fıtık ameliyatı sırasında yumurtanızın hasar görerek alındığı veya dumura uğradığı anlaşılıyor. Burada artmış bir kanser riskinden bahsedilemez. Ayrıca diğer testis hafif büyüyerek kaybettiğiniz organın hormon ve sperm üretmesini dengelemeye çalışacaktır. Tek testisle de sorunsuz yaşayabilirsiniz.

SORU: Benimki filmlerdekilerden küçük

19 yaşındayım. Penisim izlediğim filmlerdeki oyuncularınkinden kısa. Penisim 15 santim. Sizce yetersiz miyim? Kendime güvenemiyorum.

CEVAP

Defalarca ülkemizdeki ortalama penis boyunun 13-14 santim olduğunu, 10 santime ulaşan bir penisin her amaç için yeterli olacağını yazdım. Ama bu soru hala en çok sorulan soru olmaya devam ediyor. Burada yazdığım bilgiler tıbbi bilgiler olup herkes için geçerlidir. Bu nedenle her mail atana bireysel olarak cevap vermem mümkün de değil anlamlı da... Mutluluk için kendinizi geliştirin İzlediğiniz pornografik filmler şov amaçlı olup gerçek cinsel yaşamı canlandırmamaktır.

Özel olarak seçilen ve belirli ilaçlar kullanan kişiler film hileleri ile de kullanılarak uzun sürelerde ve akrobatik pozisyonlarda seks yapıyor görünebilirler. Tıpkı Harlem takımının basket maçlarındaki 2 metre üzerindeki basketçilerin metrelerce uzaktan basket atmaları gibi görselliğe dayanan bu performansları gerçek yaşamda amaçlamanın veya kendinizi onlarla mukayese etmenin bir anlamı yoktur. Ayrıca normal kadınların bu tür anatomilerden ve performanslardan rahatsız olacakları da bilinmelidir. Mutluluğu kendinizi geliştirmekte ve çevrenizdekiler ile iyi ilişkiler kurmakta arayın.

SORU: Sertleşmeden boşalıyorum, neden?

29 yaşındayım, sertleşme olmadan boşalıyorum. Bu yüzden şimdilik evlenmeyi düşünmüyorum. Mastürbasyon yaptığım zamanlar penisim sertleşiyor ama karşı cinsle ilişkiye girdiğim zaman penisim sertleşmeden boşalıyor. Bana yol gösterir misiniz?

CEVAP

Cinsel ilişki sırasında tam sertliğe ulaşmadan boşalmanız öncelikle bir sertleşme sorunu olarak ele alınmalı ve gerekli tetkikler yapılmalıdır. Bir üroloji uzmanına başvurmanızı öneririm. Günümüzde erkek cinsel fonksiyonları ile ilgili mekanizmalar çok daha iyi bilindiğinden bu gibi sorunların tamamına yakınını çözebilmekteyiz.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder