Prof. Dr. Teoman Kadıoğlu Geç boşalma da sorun
HABERİ PAYLAŞ

Geç boşalma da sorun

Çoğu erkek cinsel ilişki sırasında erken boşaldığından dert yanar. Ama bir de geç boşalanlar var. Üstelik sanıldığının aksine geç boşalma da problem yaratır. Çünkü çok uzun süren cinsel ilişki hem kadını hem de erkeği yorar, fiziksel açıdan rahatsızlığa sebep olabilir.

Çok geç boşalıyorum, ne yapacağım?

SORU: Kız arkadaşım bir kere birlikte olduktan sonra bir daha beraber olmak istemiyor. Çünkü ben çok geç boşalıyorum. Bu süre bazen 1 saati bulabiliyor. Sizce bu durum normal mi, ne yapmalıyım?

CEVAP: Çok daha sık rastlanan erken boşalma kadar olmasa da, geç boşalma yani ejakulatio tarda adı verilen durum da hem erkekte hem kadında sıkıntı yaratabilir. Bu durum nörolojik bir sorundan veya psikolojik bir durumdan kaynaklanabilir. Uzun süren ilişkide tahriş oluşarak kadının fiziksel rahatsızlık duyması ihtimaline karşı eczanelerde bu iş için satılan özel kayganlaştırıcı kremler kullanılabilir.

Haberin Devamı

Normal ilişki ne kadar sürmeli?

SORU: 19 yaşında hiç cinsel ilişkiye girmemiş biriyim. Problem mastürbasyon yaparken penisimi tutar tutmaz boşalmam. Düzgün bir ilişkinin süresini öğrenebilir miyim? Bir de varsa nasıl bir tedavi yöntemi uygulayabilirim?

CEVAP: Erken boşalma karşı cins ile birliktelik esnasında tanımlanabilen bir durumdur. Mastürbasyonda erken boşalmadan bahsedilemez. Cinsel deneyiminiz arttıkça ve siz olgunlaştıkça bu sorun büyük bir ihtimal ile kendiliğinden çözülecektir, acele etmeyin.

Mastürbasyon sivilce çıkmasına neden olur mu?

SORU: 17 yaşındayım. Mastürbasyon yapmak sivilce yapar mı? Veya azaltır mı? Bir de karşı cinse fazla ilgi duyuyorum. Ne yapmam gerek?

CEVAP: Mastürbasyon aşırı yapılırsa bedeni ve ruhi yorgunluk yapar, başka bir zararı da yoktur, sivilce yapmaz. Karşı cinse ilgi duymanız çok normal, duymasanız anormal olurdu.

Cinsel organımdaki ağrının nedeni peyroniymiş

SORU: 15 gün önce penisimde ağrı ile doktora başvurdum. Peyroni teşhisi koydu. Doktorun verdiği ilaçlara ve vitamine hemen başladım. Bu ilaçlar penisimdeki eğriliğin durmasını engelleyebilir mi? Doktor başka hiçbir şekilde ilaçlı ya da cerrahi tedavisi olmadığını ve 15 haftalık periyodu tamamlayacağını söyledi. Bu konudaki bilginizi rica ediyorum.

Haberin Devamı

CEVAP: Peyroni peniste kan ile dolarak sertleşmeyi sağlayan kılıflarda ortaya çıkan, sertlik olarak ele gelen ve kılıfın esnekliğini yok ederek sertleşen peniste kıvrılma ve ağrıya neden olan bir hastalıktır. Bu hastalık başladıktan sonra bir yıla yakın bir sürede tüm seyrini gösterir. Daha erken dönemde yapılacak cerrahi müdahaleler gereksiz veya yetersiz olacağından bu sürede destekleyici ilaç tedavisi verilerek beklenmesi uygundur.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder