Prof. Dr. Teoman Kadıoğlu Geç kalınırsa kısırlık olabilir
HABERİ PAYLAŞ

Geç kalınırsa kısırlık olabilir

Erkek çocuğun yumurtalarının ilk 6 ay içinde inmesi gerekiyor. Eğer torbaya inmediyse hemen üroloji uzmanına başvurun. Geç kalınırsa kısırlık, yumurtalık kanseri gibi hastalıklar ortaya çıkabilir.

Geç mi kaldık?

Yeğenim 3 yaşında. 6 aylıkken sünnet oldu. Yumurtaları aşağı inmedi. Arada aşağı iniyor. Yumurtalar zeytin büyüklüğünde. 2 yaşındayken doktor “Aşağı iner bir şey olmaz” demiş. Bizim ne yapmam gerekiyor? Ameliyat bile olsa geç mi kaldık?

Erkek çocukların doğumdan sonra ilk 6 ayda yumurtalarının torbaya inmesi gerekir. Bu sürede her ikisi de torbaya inip sürekli orada kalmaz ise bir üroloji uzmanına vakit geçirmeden başvurarak tedavi ettirmeniz gerekmektedir. Bu ihmal edilir ve geç kalınırsa kısırlık, yumurtalık kanseri gibi durumlarda artış görülebilir.

Haberin Devamı

Kan geliyor

17 yaşındayım. İdrarımı yaptıktan sonra penisimden 3-5 damla kan geliyor. Bunun nedeni nedir acaba?

İdrarla birlikte, idrar sonrası veya öncesi kan gelmesi kesinlikle normal bir durum değildir. Çok basit nedenler ile kanama olabileceği gibi bu durum ciddi sorunların da belirtisi olabilir. Bir üroloji uzmanına başvurmanızı ve gerekli tetkikleri gecikmeden yaptırmanızı öneririm.

Sertleşmiyor

Günde birkaç defa mastürbasyon yapıyorum. Sertleşmede sorun yok ama cinsel ilişkide tam sertleşme olmuyor? Acaba neden?

Mastürbasyon sırasında tam sertleşme olması probleminizin fiziksel değil psikolojik olduğunu açık olarak ortaya koyuyor. Bu partner tarafından yeterince uyarılamama veya performans kuşkusu gibi çok değişik nedenlerden ortaya çıkabilir.

Ameliyat olayım mı?

29 yaşındayım, 6 yıllık evliyim. Sol varikosel nedeniyle 6 ayda bir sprem testi yaptırıyorum. Doktorlar sonuca “Normal” diyor. Çocuğum yok, eşim de tedavi görüyor. Ameliyat olmamı önerir misiniz? Ne yapmam lazım?

Varikoseli olup da ileride çocuk sahibi olmak isteyenlerde sonuçlar normal sınırlarda olsa dahi giderek bozulma gösteriyorsa veya DFI (DNA parçalanma oranı) testinde sorun var ise, mikrocerrahi varikosel ameliyatı düşünülmelidir.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder