Prof. Dr. Teoman Kadıoğlu Geç kalmadan tedaviye...
HABERİ PAYLAŞ

Geç kalmadan tedaviye...

Şeker hastalığıyla yaşamak zorunda kalan erkeklerin pek çoğunda sertleşme sorunu görülebiliyor. Bu yıllar içinde ortaya çıkıyor. Unutmamak lazım, şeker kontrol altında olsa bile erkekler bu sıkıntıyı yaşıyor ancak tedavisi mümkün. Önemli olan geç kalmamak...

SORU: Sertleşme sorunu yaşıyorum

59 yaşındayım. Şeker hastasıyım, ilaç kullanıyorum. Şekerim normal. Sertleşme olmuyor. Bunun nedeni nedir? Bir de tedavisi var mı?

CEVAP: Şeker hastalığınız kontrol altında olsa dahi, diğer nedenlerden veya şeker hastalığına bağlı nedenlerden dolayı sertleşme sorun ortaya çıkabilir. Bir üroloji-androloji uzmanına veya bir üniversitenin bu bölümüne başvurarak tedavinizi yaptırabilirsiniz.

Haberin Devamı

SORU: Sperm sayımı nasıl öğrenirim?

27 yaşındayım, 9 aylık evliyim. Zaman zaman idrarımı yaparken penisimde yanmalar oluyor ve sanki penisimi sıkıyorlar. Daha önce doktora gittim, iltihap olduğunu söyledi. İlaç tedavisi gördüm, ama ara sıra yine oluyor. Acaba neden? Bir de sperm sayımı öğrenmek istiyorum. Bunun için devlet hastanelerinden birini üroloji servisine gitsem yardımcı olurlar mı?

CEVAP: İdrar yaparken idrar yolunda yanma olması basit bir idrar yolu iltihabının belirtisi olabileceği gibi daha karmaşık hatta tehlikeli hastalıkların da ön belirtisi olabilir, bir üroloji uzmanı ile görüşün. Sperm analizi tüm laboratuvarlarda yapılmak ile birlikte en doğru sonuçlar özel eğitilmiş teknisyenler ile sağlanabildiğinden bu konuda uzmanlaşmış, androloji departmanı olan bir laboratuvarı tercih etmenizi öneririm. Maalesef gerekli kalite kontrolü ve denetim yapılmadığından deneyimsiz ve eğitimsiz kişilerin yaptığı sperm analizleri çoğu zaman yanıltıcı sonuçlar vermektedir.

SORU: Prostat ve böbreklere zarar verir mi?

Mastürbasyonun sık yapılması gerçekten zararlı mı? Prostat veya böbreklerle ilgili bir rahatsızlığa sebebiyet verir mi? Çünkü bazen bir günde 10 defayı bile bulabiliyor. Bazen de 2-3 günde 1 oluyor. Ne yapmalıyım?

CEVAP: Bu soruyu defalarca cevapladım, aşırı mastürbasyonun fiziki yorgunluk ve kişinin yapısına göre sebep olabileceği suçluluk duygusu gibi psikolojik etkiler dışında vücuda bir zararı yoktur. Fakat cinsel ilişki imkanınız olmasına rağmen sürekli olarak mastürbasyonu tercih ediyorsanız bir psikiyatristle görüşmenizi öneririm.

Haberin Devamı

SORU: Varikosel ameliyatı olmalıymışım

21 yaşındayım. Size tetkiklerimi gönderiyorum. Doktor, sol tarafta varikosel bulunduğunu ve ameliyat olmam gerektiğini söyledi. Ne dersiniz?

CEVAP: Varikoselde esas sorun testis içi mikrosirkülasyonun yani organ içindeki kan dolaşımının etkilenmesidir. Varikoseliniz hakkında yorum yapabilmem için güvendigim bir laboratuvarda tetkikinizi yaptırmam ve bizzat muayene etmem gerekli. Varikosel teşhisinde dopler ultrason anlamlı ve tek başına yeterli bir teşhis yöntemi değildir.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder