Prof. Dr. Teoman Kadıoğlu Gece daha zor geçiyor
HABERİ PAYLAŞ

Gece daha zor geçiyor

Prostatı büyüyen erkek gece boyunca tuvalete gidip gelmekten yorgun düşüyor. Gece yatar pozisyona geçildiğinde bacaklar ve vücudun alt kısımları kalp ile aynı hizaya geliyor. Bu da buradaki ödemin çözülmesini kolaylaştırıyor.

Uykum geliyor

22 yaşındayım. İlişkiye girdikten sonra devam etmek istesem de ilk boşalmanın ardından vücuduma ağırlık çöküyor ve uykum geliyor. İsteksiz oluyorum. Sizce bu normal mi?

Bu durum birçok insanda böyledir, gayet normal. Vücut dinlenme ihtiyacı hissediyorsa dinlenir, daha sonra tekrar ilişki kurabilirsiniz. Sanırım ilişki sırasında bilinçli davranır ve partnerinizi de doyuma ulaştırırsanız sizde böyle bir baskı oluşmayacak.

Haberin Devamı

Prostatım var

Prostatım büyüdü ama doktorum şimdilik ameliyata gerek olmadığını söyledi. İlaç tedavisine başladık. Gündüzleri 2-3 saat tuvalete gitmeden idare ediyorum. Ama yattıktan sonra her saat başı tuvalete kalkıyorum. Niye geceleri böyle oluyor?

Gece yatar pozisyona geçildiğinde bacaklar ve vücudun alt kısımlarının kalp ile aynı hizaya gelmesi buralardaki ödemin (hücreler arası biriken sıvı) çözülmesini kolaylaştırır. Sisteme tıpkı su içiyormuşsunuz gibi sıvı eklenir. Bu nedenle gece idrar sıklığınız ve miktarınız artabilir. Prostat büyümesi belirtilerini engellemek için kullandığınız ilaç da yetersiz kalıyor olabilir, ameliyat gerekebilir. Üroloğunuz ile durumu tekrar görüşmenizde fayda var.

Yanma bitmiyor

2 aydır idrar yollarımda yanma şikayetim var. İdrarımı rahat yapıyorum ama yanma hissi geçmiyor. Bu nedenle doktora gittim. İdrar tahlili, idrar kültürü ve ultrason çektirdim. Hepsi tertemiz çıktı. Yanma hissi geçmiyor. Antibiyotik içmem gerekli mi?

İdrar yolları infeksiyonları çok geniş bir konudur. Böbreklerde, idrar kanallarında, mesanede değisik nedenler ile görülebilir. Yanma belirtisi mutlaka bir idrar yolu infeksiyonu olduğunu göstermez ve bu durumda antibiyotik almanın da yararı olmaz. Bir üroloji uzmanına başvurarak daha detaylı tahlil ve tetkikler yaptırmanız gerekecek. Gerekirse sistoskopi denilen ve mesaneye girilerek içerinin göz ile incelenmesini içeren tetkik de yapılmalıdır.

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder