Prof. Dr. Teoman Kadıoğlu Genetik olabilir
HABERİ PAYLAŞ
Haberin Devamı

Erkeklerin sakal ve bıyıkları genellikle ergenlikle birlikte çıkmaya başlar. Bazı erkeklerde ise, ileri yaşlarda çıkabilir. Ancak bazen hiç çıkmadığı da olur. Bu durum genetik yani ailevi olabileceği gibi hormonal bir sorundan da kaynaklanabilir. Böyle bir durumda üroloji uzmanına danışmanızda fayda var

SORU: Çok sigara içiyorum iktidarsızlık yapar mı?

Günde iki paket sigara içiyorum. Sigara paketinin üzerinde ‘İktidarsızlık yapar’ yazdığını gördüm, bu bilgi doğru mu? Nasıl oluyor da sigara iktidarsızlık yapıyor?

CEVAP Sigaranın kötü etkisi iki şekilde ortaya çıkıyor. Sigara damar sertliği yaratır. Bunun sonucunda kalp ve beyin damarları daralarak ölümcül sonuçlar doğurabilir. Sertleşme sorunu ölümcül değildir ama cinsel hayatınızı öldürür. Sigaranın içindeki kimyasal maddeler penise giden küçük damarların tıkanmasına yol açarak sertleşmeyi engelleyebilir. İkinci olarak, sigara damar cidarında kasılmaya yol açarak penise giden kan akımını azalır, sertleşme güçlüğü başlar. Bazen penise kan normal gelse bile damar sertliği olan kişilerde ilişkideki hareket sırasında kan, bacak ve kalça bölgesine kaçar ve sertleşme devam edemez.

SORU: Krem yararlı olur mu?

17 yıldır evliyim. Seks hayatımız güzel. Sorunum penisimin ufak olması. İnternetten bazı kremlerin ve pompaların penisi büyüttüğünü okuyorum. Bunların aslı var mı?

CEVAP Bahsettiğiniz kremler, pompalar vs. tamamen faydasız şeylerdir. 17 yıllık mutlu bir evliliğiniz varken durumunuzu neden şimdi sorun olarak gördüğünüzü anlamak zor. Psikolojik destek almanız faydalı olabilir.

SORU: Sakalım çıkmıyor

18 yaşıma gelmeme rağmen hâlâ sakal ve bıyıklarım çıkmadı. Sizce neden çıkmıyor?

CEVAP Bu durum genetik yani ailevi olabileceği gibi hormonal bir sorundan da kaynaklanabilir. Bir üroloji uzmanına danışmanız ve tahliller yaptırmanız gerekmektedir.

SORU: Neden kan geliyor?

16 yaşındayım. Mastürbasyon yaparken meni akıyor. Bir daha yaparsam kan geliyor. Ne yapmalıyım? Anneme ve babama söylemeye utanıyorum. Ne olur bana yardım edin.

CEVAP Ejakülasyon yani boşalma sırasında kan gelmesine hemospermi adı verilir. Bu durum büyük çoğunlukla ejakülatın sıvı kısmının salgılandığı ve depolandığı vesiküla seminalis adı verilen ve prostatın hemen arkasında bulunan meni keselerinin içini döşeyen dokunun tahrişinden veya meninin geçtiği kanallardaki tahrişten kaynaklanır. Ciddi bir hastalık değildir, uygun ilaçlar ile tedavi edilebilir. Fakat nadir de olsa bazı durumlarda boşalma sırasında olan bu kanama hayatı tehdit edebilecek çok ciddi bir durumun da ilk belirtisi olabilir. Bu neden ile menide kan görülmesi halinde mutlaka en kısa zamanda bir üroloji uzmanına başvurarak tetkikleri yaptırmalı ve bu tehlikeli ihtimali ortadan kaldırmalısınız. Gecikmek telafisi imkansız sorunlara yol açabilir.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder