Prof. Dr. Teoman Kadıoğlu Geri dönüşü yok
HABERİ PAYLAŞ
Haberin Devamı

İktidarsızlık sorunu yaşayan erkeklerin son çare olarak başvurduğu penis protezinin geri dönüşü yok. Bu protez kanser hastalarına, kronik kalp rahatsızlığı olanlara takılmıyor. Bir de her ameliyat kadar riski olduğu ve kişinin narkoz aldığı unutulmamalı. Bu durum mutlaka hastaya anlatılmalı.

SORU: Prostat ameliyatı nasıl yapılıyor?

62 yaşındayım. Prostat sorunum var. Doktora gittiğimde ameliyat olmam gerektiğini söyledi. Prostat ameliyatı nasıl yapılıyor?

CEVAP

Bu doku testine göre kanser durumu yoksa biz bunların çoğunu kapalı ameliyatla ya da gerektiğinde açık ameliyatla tedavi ediyoruz.

Tabii bir de son yıllarda gelişen lazer teknolojileri sıklıkla kullanılıyor. Kapalı ameliyatlar genellikle 90 gramın altında olanlarda kullanılır. Kapalı ameliyat, cerrah bu konuya yatkın ve bu konuda uzmanlaşmışsa açık ameliyat kadar iyidir, başarısı eşittir.

Hasta daha az süre hastanede kalarak çok daha az rahatsızlık çeker. Belirli bir boyutun üzerinde büyürse veya ek bazı başka sorunlar olur ise, açık ameliyatı tercih edebiliriz. Prostat ameliyatında prostat kanseri ameliyatından farklı olarak tüm prostat alınmaz.

Bunu bir portakal olarak düşünün. Prostat sulu iç dokunun şişmesi ile oluşur. Kanser ise genellikle bunun kabuğundadır. Kanser ameliyatında kabukla beraber tüm organ meni keseleri çıkıyor.

SORU: Sertleşmiyor

21 yaşındayım. Genelevde bir kadınla birlikte oldum. Birleşmenin ilk 10 dakikasında her şey yolundaydı. Daha sonra sertleşme sağlayamadım. Kız arkadaşımla ve mastürbasyon yaparken de aynı sorunu yaşıyorum. Ne yapmalıyım?

CEVAP

Cinsel birleşmeden 10 dakika sonra tekrar sertleşmeyi amaçlamanın anlamı yok. Rahatlamış ve yorulmuş olan vücut bir süre dinlenerek kendini toparlayacaktır, bu süre kişiden kişiye değişir, bir güne dek de uzayabilir. Herhangi sorununuz yok.

SORU: Penis protezi herkese takılabilir mi?

Son çare olarak anlattığınız penis protezi herkese takılıyor mu? Benim de böyle bir problemim var. Kimlere takılıyor ve riski var mı?

CEVAP

Penis protezi tıbbi açıdan 18 yaşından büyük, kanama problemi ve aktif kanser hastalığı veya iltihabı olmayan, yaşam beklentisi uygun kişilere uygulanabilir. Ayrıca ilaç tedavisine cevap vermemiş vakum cihazı kullanmayan ya da kullanmak istemeyen hastalara da takılabilir.

Penis protezi takmanın da bir ameliyat olduğu ve her ameliyat gibi narkoz riski taşıdığı unutulmamalı. Bunun dışında ahlaki olarak bu protezi kötüye kullanabilecek olan kişilere ve akıl hastalarına takılmasından kaçınılması gerekiyor. Protez takma işleminin geri dönüşümsüz bir işlem olduğu unutulmamalı.

SORU: Kıvamı jölemsi

27 yaşındayım. 3-4 gün boşalamadığımda meminin kıvamı jölemsi geliyor, normal mi?

CEVAP

Meninin kıvamı başka bir belirti olmadığı taktirde tek başına bir hastalık belirtisi değildir.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder