Prof. Dr. Teoman Kadıoğlu Geri dönüşü yok
HABERİ PAYLAŞ
Haberin Devamı

Hastanın yaşadığı sertleşme sorunlarına karşı her türlü tedavi denendi ve sonuç alınmadıysa son çare olarak penis protezi takılabilir. Protez 18 yaşından büyük olanlar ve vücudunda iltihap bulunmayanlar için uygun. Ama ameliyatın geri dönüşünün olmadığı erkeğe anlatılmalı...

SORU: Nasıl iyileşebilirim?

16 yaşındayım. Sağ testisimde ağrı oluyordu. Bu yüzden bir üroloji uzmanına gitttim. Benden ultrason istedi. Sonuçlar normal çıktı. Benim menimin sonları şeffaf geliyor. Acaba benim varikoselim olabilir mi? Eğer varsa nasıl iyileşebilirim? CEVAP Varikosel olup olmadığı spermin görünüşü ile anlaşılmaz. Dopler ulrasonografi de çok özel durumlar haricinde günümüzde varikosel tanısında kullanılmamaktadır. Varikosel tanısını ancak bu konuda uzman olan bir ürolog-androlog el ile yapılan dikkatli bir muayene sonucu koyabilir.

[[HAFTAYA]]

SORU: Protez kimlere takılıyor?


Sertleşme sorunu konusunda son çare olarak anlattığınız penis protezi herkese takılıyor mu? Benim de böyle bir problemim var. Kimlere takılıyor ve riski var mı? Bilgi verebilir misiniz? CEVAP Penis protezi tıbbi açıdan 18 yaşından büyük, kanama problemi ve aktif kanser hastalığı veya iltihabı olmayan, yaşam beklentisi uygun kişilere uygulanabilir. Ayrıca ilaç tedavisine cevap vermemiş vakum cihazı kullanmayan ya da kullanmak istemeyen hastalara da takılabilir. Penis protezi takmanın da ameliyat olduğu ve her ameliyat gibi narkoz riski taşıdığı unutulmamalı. Bunun dışında ahlaki olarak bu protezi kötüye kullanabilecek olan kişilere ve akıl hastalarına takılmasından kaçınılması gerekiyor. Protez takma işleminin geri dönüşümsüz bir işlem olduğu unutulmamalı.

SORU: Kemoterapi gördüm kısırlık yapar mı?

23 yaşındayım, 2008 yılında kemoterapi gördüm. Şu an nişanlıyım. Yakında evleneceğim. Ben kemoterapinin kısırlık yapıp yapmadığını öğrenmek istiyorum. Bana yardımcı olursanız sevinirim. CEVAP Bazı kemoterapi türleri kalıcı, bazıları ise geçici olarak sperm üretimini etkileyebilir. Bu nedenle kemoterapi öncesi sperm alınıp dondurularak saklanmasını tercih ediyoruz. Sizde bu şekilde bir uygulama yapılmadıysa mevcut durumunuzu öğrenmek için tek yapabileceginiz bu konuda deneyimli bir androloji departmanı olan laboratuvarda spermiyogram tahlili yaptırmaktır.

SORU: Acaba kısır mıyım?


19 yaşındayım. 2 gün önce kasıklarımda ağrı vardı, doktora gittim. Ultrasonda sonuçlarını size yolluyorum. Ne olur bana cevap verin. Acaba kısırlık gibi bir durum var mı? CEVAP Varikosel tanısı dopler ultrason ile değil, uygun ortamda ve bu konuda tecrübeli bir üroloji uzmanının el ile muayenesi sonucu konulur. Dopler ultrason ile varikosel tetkiki yanıltıcı sonuçlara ve gereksiz ameliyatlara sebebiyet verebilir, hasta da bu durumdan fayda sağlayamaz.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder