Prof. Dr. Teoman Kadıoğlu Hareketi zorlaştırır
HABERİ PAYLAŞ

Hareketi zorlaştırır

Yumurtanın etrafında su toplanması yani hidrosel genellikle ameliyattan sonra hastanın başına gelebilir. Hidrosel, hareket ederken, oturup kalkarken kişiyi rahatsız edebildiği gibi, testisin küçülmesine neden olup kısırlığa da yol açabilir

Penisi küçültür mü?

40 yaşındayım. 5 yıldır antidepresan kullanıyorum. Sorunum cinsel isteksizlik. Penisimin boyutunun bu ilaçlar yüzünden kısaldığını düşünüyorum. Çaresi var mı?

Ergenlik dönemi sonrasında kullanılan herhangi bir ilaç penis boyunun kısalmasına neden olamaz. Kullandığınız ilaç veya o ilacı kullanmanıza neden olan durum cinsel isteği azaltabilir veya sertleşmede azalmaya yol açabilir. Herhangi bir neden ile geceleri dahil sertleşmeyen organların iç yapısının etkilenerek sertleşme kapasitesinin zaman içinde azalabileceği bilinmektedir.

Haberin Devamı

Ameliyat mı gerekiyor?

Oğlum 12 yaşında. 4 ay önce sol varikosel ameliyatı oldu. Kontrolde yumurtalığında sıvı toplanması vardı. Doktor “6 aylık süre sonunda geçmezse ameliyat lazım” dedi. Ne yapmalıyız?

Varikosel ameliyatı sonrası yumurta etrafında su toplanması ameliyatta lenf kanallarının bağlanmış olması sonucu ortaya çıkan bir komplikasyondur. Hidrosel adı verilen bu durum mevcudiyeti ile hareket ederken, oturup kalkarken rahatsızlık verebilir, testisin küçülmesine neden olabilir. Ayrıca kısırlık sebebi olabilir. Bu nedenlerle bu durumun da bir ameliyat ile ortadan kaldırılması gerekebilir. Tabii ki en doğru olan varikosel ameliyatını baştan mikrocerrahi teknik ile yaparak bu lenf kanallarını korumak ve bu komplikasyonun ortaya çıkmasına mahal vermemektir.

İlaçlardan bıktım

2 yıl önce idrar yolları enfeksiyonu geçirdim. Doktor antibiyotik verdi. İdrar ve meni kültürü testlerinde hiçbir şey çıkmadı. Prostat sıvısı testi yaptılar, sonuçları yolluyorum. Antibiyotik kullanıyorum, ağrı bir süre kesiliyor, yeniden başlıyor. Bu artık psikolojimi bozdu. İlaçtan bıktım.

Prostat iltihabı zaman zaman alevlenmeler ile seyreden kronik bir iltihap halini alabilir ve antibiyotikler ile tedavisi her zaman hastalığı tamamen ortadan kaldıramıyabilir. Bir üroloji uzmanı ile yakın ilişkide olmanız hastalığı daha iyi anlamanızı ve gereken zamanlarda geç kalmadan müdahale edilmesini sağlar.

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder