Prof. Dr. Teoman Kadıoğlu Hasta fayda görmüyor
HABERİ PAYLAŞ

Hasta fayda görmüyor

Haberin Devamı

Sertleşme bozukluğu şikayetiyle başvuran ve venöz yetmezlik teşhisi konulan hastalara tedavi için ameliyat öneriliyor. Ama hasta bu operasyondan asla fayda göremiyor. Bunun nedeni de bu hastalık için yapılan tetkikin çoğunlukla yanıltıcı sonuç vermesi

SORU: İlişkiye girmedim

20 yaşındayım. 6 aydır ereksiyon problemim var. Cinsel organım tam sertleşmiyor. Mastürbasyon yaparken de tam sertleşme olmadan boşalıyorum. Bugüne kadar ben hiç cinsel ilişkiye de girmedim. Acaba bu durumun tedavisi var mı?

CEVAP

20 yaşındaki bir gencin son 6 ayda sertleşme sorunu yaşamasının ardındaki nedenler büyük olasılıkla psikolojik çıkacaktır. Ereksiyon bozukluğunun tanısı sadece mastürbasyon esnasındaki durum ile net olarak tanımlanamaz. Sizin için en uygun olan bu konularda deneyimli bir üroloji uzmanı, tercihen bir androloji uzmanı ile görüşmenizdir. Büyük bir ihtimal ile detaylı ve gereksiz tetkiklere gerek kalmadan sorununuz çözümlenecektir.

SORU: Erken boşalıyorum

23 yaşındayım, daha önce hiç cinsel deneyimim olmadı. Sorunum mastürbasyon yaparken penisimi tutar tutmaz boşalmam. Bu erken boşalma mı? Evlendiğim zaman bir sorun yaratır mı?

CEVAP

Herhangi bir sorununuz yok. O ilk gelen şeffaf akıntı prostat ve diğer salgı bezlerinin normal salgısıdır. Tıpkı limon görünce ağzımızın sulanmasına benzeri bir durumdur. Erken boşalma henüz cinsel deneyim yaşamamış biri için normal kabul edilebilir.

SORU: Ameliyat oldum ama...

Sertleşme problemi için doktora gittiğimde venöz yetmezlik teşhisi konuldu ve 2013’te ameliyat oldum. Ameliyattan sonra problem çözülmüş gözüküyordu. Ama son 2-3 aydır eskisi gibiyim.

İlişkiye başlamadan sertleşme oluyor ama 2 dakika sonra sönüyor. 1 yıllık evliyim ama bu sorunumdan dolayı eşimle boşanmanın eşiğindeğiz. Sertleşmeyi sağlayan ilaçlar da kullandım ama fayda etmedi. Ne olur yardım edin.

CEVAP

Venöz yetmezlik veya damar kaçağı denilerek sertleşme bozukluğu nedeniyle ameliyat edilen hastaların çoğu bu ameliyattan fayda görmemektedir. Bunun en önemli nedeni de bu konuda yapılan tetkikin çoğunlukla yanıltıcı sonuç veren bir yöntem olmasıdır.

Ben özellikle bu tip hastalarla uğraşmama rağmen bu ameliyatı çok nadir gerçekleştirmek durumunda kalmaktayım. Özellikle sorunu psikolojik kaynaklı olanların bu ameliyatı sıklıkla geçirdiklerini ve herhangi bir fayda da görmediklerini müşahade etmekteyim.

SORU: Eğrilikten rahatsızım

Penisimde eğrilik var. Daha önce bir defa cinsel ilişkiye girdim. O an için bir sorun olmamıştı. Şimdi ise kız arkadaşımla ilişkiye girmek istesem, ilk önce her şey iyi gidiyor ama birleşme aşamasına gelince hiçbir şey yapamıyorum. Penisime bakmak istemiyorum. Bunun bir çaresi yok mu?

CEVAP

Sanırım penisinizde bir miktar eğrilik var ama esas sorununuz daha ziyade psikolojik. İlişkiye engel olmayan, ağrı yapmayan ve giderek artmayan eğrilikler sorun değildir.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder