Prof. Dr. Teoman Kadıoğlu Hastalıklara dikkat edin
HABERİ PAYLAŞ

Hastalıklara dikkat edin

Cinsel fonksiyonlar yaşlanmayla azalıyor. Ama sertleşme sorunu yaşlanmanın sonucu değil. Bunu daha çok yüksek tansiyon, diyabet gibi hastalıklar tetikliyor. Kullanılan bazı ilaçlar da sorun çıkarıyor.

2-3 damla geliyor

Mastürbasyon yaptığımda 2-3 damla meni geliyor. Bu miktar çocuk yapmak için yeterli mi?

Çocuk olması için meni miktarı en önemli etken değilse de yaklaşık 1.5 cc’den az meni gelmesi de sorun olduğunun göstergesidir. Meni kanallar veya keselerindeki bu sorunların mikrocerrahi veya endoskopik yöntemler ile düzeltilerek çocuk sahibi olunması mümkündür. Üroloji uzmanına başvurarak sorunun tam olarak ne olduğunun teşhis edilmesini sağlamalısınız.

Haberin Devamı

Tedbir alınabilir mi?

34 yaşındayım, cinsel sorunum yok ama ileride iktidarsız olurum diye korkuyorum. Acaba önlem almam mümkün mü?

Öncelikle yaşlanmayla cinsel fonksiyonlarımız azalır. Ancak sertleşme sorunu yaşlanmanın bir sonucu değildir. Yaşlanmanın yarattığı psikolojik durum olumsuzluk yaratabilir. Kronik hastalıklardan yüksek tansiyon, diyabet (şeker), kalp-damar hastalıkları ve depresyon risk faktörlerindendir. Sağlıksız yaşam koşulları, sigara kullanımı, stres ve alkol bağımlılığı da sertleşme sorununa yol açabilir. Tansiyon düşürücüler (beta-blokerler, tiazid diüretikler) ve anti-depresanlar gibi bazı ilaçlar da sertleşme sorununa neden olabilir.

Bir testisim yok

25 yaşındayım. Doğuştan bir testisim yok. Görünürde sorun yok ama ileride olur mu?

Bir testisin bulunmamasının araştırılması gerekir. Nadiren doğuştan bir testisin olmaması hali görülebilir. Ama testisin torbaya inmeyip vücut içinde kaldığı hallerde kanserleşme ve bunun gözden kaçarak hastalığın ileri safhalara ulaşması tehlikesi mevcuttur. Mutlaka bir üroloji uzmanına başvurmanızı öneririm.

Kısır mıyım?

21 yaşındayım. 2 gün önce kasıklarımda ağrı vardı, doktara gittim. Ultrasonda sonuçlarını yolluyorum. Kısırlık gibi bir durum var mı?

Varikosel tanısı dopler ultrason ile değil, bu konuda tecrübeli bir üroloji uzmanının el ile muayenesi ile konulur. Dopler ultrason ile varikosel tetkiki gereksiz ameliyata sebebiyet verebilir, hasta bundan fayda sağlayamaz.

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder