Prof. Dr. Teoman Kadıoğlu Her ameliyat kadar riski var
HABERİ PAYLAŞ

Her ameliyat kadar riski var

Haberin Devamı

İktidarsızlık sorunu yaşayan erkeklerin son çare olarak başvurduğu penis protezinin geri dönüşü yok. Bu protez aktif kanser hastalarına takılmıyor. Bir de her ameliyat kadar riski olduğu ve kişinin narkoz aldığı unutulmamalı. Bu durum mutlaka hastaya anlatılmalı.


SORU: Ülkemizde kısırlık tedavi ediliyor mu?

Türkiye’de yapılamayan kısırlık tedavileri var mı?

CEVAP

Hayır, her ameliyat ülkemizde başarı ile yapılabilmektedir. Hatta vaka çokluğu nedeni ile başarı oranları en ileri merkezlerin üzerinde gerçekleşebilmektedir. Hastalara düşen bu konuda gerçekten uzman olan kişilere ulaşmak, sadece maddi kaygı ile yapılan ticari uygulamalardan sakınmaktır.

SORU: Prostatım neden büyüdü?

50 yaşındayım. Bir süre önce ürolog prostatımın büyüdüğünü söyledi. Prostat büyümesi nedir?

CEVAP

Prostatın büyümesi, büyüyerek çevresinde bulunan idrar yolunu sıkılaştırması ve idrar yapmada zorluk oluşmasıdır. Bu hemen hemen herkeste normal olarak görülür. Sonuçta erkeklerin yüzde 10’u hayatlarının belirli bir döneminde prostatla ilgili bir sorundan dolayı ameliyat olurlar. Herhangi bir şekilde idrar yapmakta rahatsızlık hissedenlerin ise, yüzde 30’u ameliyatlık haldedir

SORU: Protez takılabilir mi?

Penis protezi herkese takılıyor mu? Benim de problemim var. Kimlere takılıyor ve riski var mı?

CEVAP

Penis protezi tıbbi açıdan 18 yaşından büyük, kanama problemi ve aktif kanser hastalığı veya iltihabı olmayan, yaşam beklentisi uygun kişilere uygulanabilir. Ayrıca ilaç tedavisine cevap vermemiş vakum cihazı kullanmayan ya da kullanmak istemeyen hastalara da takılabilir. Penis protezi takmanın da bir ameliyat olduğu ve her ameliyat gibi narkoz riski taşıdığı unutulmamalı. Bunun dışında ahlaki olarak bu protezi kötüye kullanabilecek olan kişilere ve akıl hastalarına takılmasından kaçınılması gerekiyor. Protez takma işleminin geri dönüşümsüz bir işlem olduğu unutulmamalı.

SORU: Cinsel organım eğik, sorun olur mu?

Cinsel organım yukarıya doğru eğik duruyor. Mastürbasyon yaparken herhangi bir acı ya da ağrı hissetmiyorum. Bugüne kadar hiç cinsel ilişkim olmadı. Acaba ilişkiye girdiğimde sorunla karşılaşır mıyım?

CEVAP

Birçok insanın penisinde hafif bir eğrilik görülmektedir, bu fizyolojik bir durumdur. Bu eğrilik cinsel ilişkiye engel değilse, ağrı yapmıyorsa ve zaman ile artmıyorsa hiçbir tedavi gerektirmez. Bu dediklerimin mevcut olması halinde ve sadece çok gerekli olan vakalarda ameliyat yaparak eğriliği düzeltiyoruz.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder