Prof. Dr. Teoman Kadıoğlu Her çiftte farklıdır
HABERİ PAYLAŞ

Her çiftte farklıdır

Haberin Devamı

Her çiftin cinsel ilişki süresi ve performansı farklılık gösterebilir. Zaten gecede pek çok ilişkiye girmek için çaba harcamanın ve vücudu zorlamanın anlamı yok. Her iki tarafı da tatmin eden bir ilişki ise bir kez boşalmayı sorun etmek son derece gereksiz.

SORU: Ameliyat sonrası yara izi kaldı, neden?

2 yıl önce varikosel ameliyatı oldum. Ameliyat olduğum yerdeki dikişler engebeli yol gibi, estetik olarak kötü. Doktor aynı yeri açıp tekrar dikiş atmak gerektiğini söyledi. Doktor hatası mı?

CEVAP

Yara iyileşmesi kişiler arasında farklılık gösterebilir, aynı şekilde ve aynı dikiş malzemesi ile kapatılan yaralar bir kişide hiç iz bırakmadan iyileşirken bir diğer kişide çok belirgin ve kalıcı izler bırakabilir. Hatta nadiren keloid denilen bir doku oluşması nedeniyle o bölgenin görünümünü düzeltmek için ek ameliyatlar dahi gerekebilir. Her durumda doktor hatasından bahsetmek doğru değildir.

SORU: Neden çocuk sahibi olamıyoruz?

2 yıl önce idrar yollarında iltihap teşhisi kondu, antibiyotik tedavisine başladım. 1 yıl sonra evlendim ama çocuğum olmadı. Eşimde her şey normaldi. Bende ise iltihabın geçmediğini öğrendim. İlaç verdiler. Çocuk için spermleri güçlendiren tedaviye başladım. 2 ay sonra eşim hamile kaldı, düşük yaptı. Hâlâ çocuğumuz yok. Üstelik son zamanlarda bende performans eksikliği (Günde 1 kere boşalma) ve sertleşme problemi var. Ne yapmamız gerekiyor?

CEVAP

Çocuk sahibi olamama sorununuz hakkında anlattıklarınızdan pek bir şey anlaşılmıyor, bu konuda deneyimli bir üroloji-androloji uzmanına bütün mevcut tekikleriniz ve kullanmış olduğunuz ilaçların dökümü ile başvurmanızı öneririm. Günde 1 kez boşalmayı da neden bir performans sorunu olarak değerlendirdiğinizi anlayamadım.

SORU: İlaç kullanınca istek azalacak mı?

Antidepresan türünde bir ilaca başlayacağım. Ama yan etkilerinde libido düşüklüğü yazıyor. Bunun ne anlama geldiğini açıklar mısınız? Benim düzenli bir cinsel yaşamım var. Bu durum beni nasıl etkiler?

CEVAP

Bazı depresyon ilaçları cinsel isteği azaltabilir. Ama ilaç prospektüslerine çok nadir de görülen yan etkiler yazılmak durumundadır ve bu çok küçük bir ihtimaldir. Eğer doktorunuz sizin bu ilacı kullanmanızı istediyse doğru olan ilacı kullanmak ve bir yan etki görülürse doktorunuza başvurmaktır.

Yan etki görülse bile ilacın kesilmesi ile durum normale dönecektir. Yan etkisi olmayan hiçbir ilaç yoktur, hatta yan etkisi olmayan ilacın etkisi de olmaz diyebiliriz. Bu durumu göz önünde tutarak sadece doktorlar tarafından verilen ilaçları uygun dozlarda kullanmaya özen göstermeliyiz.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder