Prof. Dr. Teoman Kadıoğlu Her şey yolundaysa...
HABERİ PAYLAŞ

Her şey yolundaysa...

Haberin Devamı

Cinsellik yemek, içmek, uyumak kadar doğal ve her şeyden etkilenebiliyor. Ağrı, ışık, üzüntü hatta rüzgar ve renkler bile durumu değiştiriyor. Hayatında her şey yolunda gidenlerde cinsellik ön plana çıkıyor ki bu da çok normal...

SORU: Cinsel isteği artıran ilaçlar var mı?
23 yaşındayım, bazı ürünlerin cinsel isteği arttıdığı söyleniyor. Böyle ilaçlar var mı?

CEVAP
Cinsellik psikolojik ve fiziksel sağlıklı olma halinin sonucunda oluşan normal bir vücut fonksiyonudur. Dolayısıyla tüm fiziksel ve psikolojik yapımızdan ve onları etkileyen her türlü iç ve dış tesirden etkilenir. Fiziksel ve ruhsal açıdan bize etki yapan tüm faktörler gibi çeşitli besin ve ilaçlardan da etkilenir. Testosteron düşükse...

Göz önünde tutulması gereken husus bu etkinin direkt cinsel performans üzerine olmayıp, fiziksel ve ruhsal durumumuzu etkileme sonucu ortaya çıkmasıdır.

Sırtı pek, karnı tok dediğimiz fiziksel ve ruhsal sağlığı tamamen yerinde olan kişinin gündeminde cinsellik daha çok yer alacaktır. Herhangi bir ilaç ve besinin belli hormonlar vs. üzerinden etkiyerek normal bir insanda cinsel isteği arttırdığı görülmemiştir. Herhangi bir hastalık veya yaşın ilerlemesi nedenile özellikle testosteron düzeyi düşenlerde uygun doz tedavi ile enerji ve cinselliğin artabileceği bilinmektedir. Anti-aging denilen yaşlanmaya karşı tedavilerin de kökenini genel sağlıklı yaşam ve beslenme kuralları ile yaş ile bozulabilen hormon dengesinin düzeltilmesi oluşturmaktadır.

SORU: Düzeltilir mi?
2.5 yıl önce sol varikosel ve sağ hidrosel ameliyatları geçirdim. Ağrılar dinmedi. Sorunlu varikosel ameliyatında düzeltme yapılıyor mu?

CEVAP
Yetersiz kalan varikosel ameliyatlarında mikrocerrahi teknik ile düzeltme yapabiliyoruz.

Ama nadiren de olsa bu mümkün olmayabilir. Ağrılarınız ameliyattan sonra başladı ise zaman içinde geçebilir, ikinci bir ameliyattan ağrı bakımından fayda görmeyebileceğinizi bilmelisiniz.

SORU: Yine sorun başladı
35 yaşındayım. Hipertansiyon ve kolesterolüm var. 2 yıldır sertleşme sorunu yaşıyorum. Doktor ilaç verdi. İlaçları kullanırken her şey normaldi. Bırakınca sorun yeniden başlıyor, ne yapayım?

CEVAP
Yaşınız genç olmasına rağmen hastalıklarınız, bunlara bağlı gelişebilen damar ve sinir hastalıkları, hatta bu hastalıkların tedavisinde kullandığınız ilaçlar sertleşme zorluğuna neden olabilir.

Gerekli tetkikler yapıldıktan sonra basitten zora doğru basamak basamak tedavi çeşitleri uygulanarak cinsel yaşama devam etmeniz sağlanabilir.

Erkeklerdeki cinsel fonksiyon bozukluğu sorunlarının tamamına yakınını tedavi edebiliyoruz, ama burada önemli olan en kolay, basit ve ekonomik yöntemi kullanarak hastanın beklediği sonucu almaktır. Sizin gibi 35 yaşındaki kişinin cinsel yaşamdan beklentisinin 70’li yaşlara ulaşan ve benzer sorunları olan bir kişi ile farklılık göstereceği gerçeği gözardı edilmemelidir.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder