Prof. Dr. Teoman Kadıoğlu Her şey yolundaysa...
HABERİ PAYLAŞ

Her şey yolundaysa...

Cinsellik yemek, içmek, uyumak kadar doğal bir ihtiyaç ve her şeyden etkilenebiliyor. Öyle ki ağrılardan, ışıktan, üzüntüden etkilendiği gibi rüzgardan, renkten bile etkileniyor. Hayatında her şey yolunda giden kişilerde cinsellik ön plana çıkar

[[HAFTAYA]]

SORU: Cinsel isteğimi nasıl arttırırım?

Bazı ürünlerin cinsel isteği arttırdığı söyleniyor. Ben 23 yaşındayım ve gerçekten bu konuyu çok merak ediyorum. Cinsel isteği arttıran ilaçlar ve besinler var mı?

CEVAP

Cinsellik psikolojik ve fiziksel sağlıklı olma halinin sonucunda oluşan normal bir vücut fonksiyonudur. Dolayısıyla tüm fiziksel ve psikolojik yapımızdan ve onları etkileyen her türlü iç ve dış tesirden etkilenir; rüzgardan etkilenir, ışıktan etkilenir, renklerden etkilenir, ağrılardan etkilenir, üzüntüden etkilenir... Dolayısıyla fiziksel ve ruhsal açıdan bize etki yapan tüm faktörler gibi çeşitli besin ve ilaçlardan da etkilenir. Fakat göz önünde tutulması gereken husus bu etkinin direkt cinsel performans üzerine olmayıp, fiziksel ve ruhsal durumumuzu etkileme sonucu ortaya çıkmasıdır. Tabiidir ki sırtı pek, karnı tok dediğimiz fiziksel ve ruhsal sağlığı tamamen yerinde olan kişinin gündeminde cinsellik daha çok yer alacaktır.

Haberin Devamı

Sağlıklı yaşamak gerekiyor

Herhangi bir ilaç ve besinin belli hormonlar üzerinden etkiyerek normal bir insanda cinsel isteği arttırdığı görülmemiştir. Herhangi bir hastalık veya yaşın ilerlemesi nedeni ile özellikle testosteron düzeyi düşenlerde uygun doz tedavi ile enerji ve cinselliğin artabileceği bilinmektedir. Anti-aging denilen yaşlanmaya karşı tedavilerin de kökenini genel sağlıklı yaşam ve beslenme kuralları ile yaş ile bozulabilen hormon dengesinin düzeltilmesi oluşturmaktadır.

SORU: AIDS mi oldum?

1 yıl önce bir kadınla cinsel ilişkiye girdim. 3-4 aydır da penisimin civarında sivilceye benzer şeyler çıkmaya başladı. Penisimde yok ama kasığımda var. Hocam acaba ben AIDS mi oldum?

CEVAP

Korunmasız yapılan cinsel ilişki birçok değişik hastalığın geçmesine sebep olabilir. Bunların bazıları ise ciltle ilgili yani dermatolojiktir. Mutlaka bir üroloji veya dermatoloji uzmanına başvurarak muayene olmalı ve gereken tedaviyi yaptırmalısınız. AIDS olma ihtimalinizi ise çok düşük görüyorum.

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder