Prof. Dr. Teoman Kadıoğlu Heyecan çok etkili oluyor
HABERİ PAYLAŞ

Heyecan çok etkili oluyor

İlk cinsel deneyimini yaşayacak erkeğin sertleşme sorunuyla karşılaşması normal. Çünkü fazla heyecan, ortama ve partnere uyum sağlayamama gibi problemler olabilir. Kendinize güvenin, daha iyi koşullarda başarılı olabilirsiniz.

Sertleşme olmadı

22 yaşındayım. İlk deneyimimi 3 ay önce genelevde yaşamak istedim ama aşırı heyecandan bir türlü sertleşme olmadı. Şimdi kızlardan çok korkuyorum. Her gün 2-3 kez mastürbasyon yapıyorum. Acaba durumum normal mi?

Hiçbir sorunun olduğunu sanmıyorum. İlk seferde heyecanlanman ve başarısız olman çok normal bir durum. Acele etme, kendine güven ve daha müsait koşullarda başarılı olacağından endişe duyma.

Haberin Devamı

Protezin riski var mı?

Son çare olarak anlattığınız penis protezi herkese takılıyor mu? 38 yaşındayım, acaba ameliyatın riski var mı?

Penis protezi tıbbi açıdan 18 yaşından büyük, kanama problemi ve aktif kanser hastalığı veya iltihabı olmayan, yaşam beklentisi uygun kişilere uygulanabilir. Ayrıca ilaç tedavisine cevap vermemiş, vakum cihazı kullanmayan ya da kullanmak istemeyen hastalara da takılabilir. Penis protezi takmanın da bir ameliyat olduğu ve her ameliyat gibi narkoz riski taşıdığı unutulmamalı. Bunun dışında ahlaki olarak bu protezi kötüye kullanabilecek olan kişilere ve akıl hastalarına takılmasından kaçınılması gerekiyor. Protez takma işleminin geri dönüşümsüz olduğu unutulmamalı.

İsteksizim

44 yaşındayım. 6 ay önce vücudumdaki kılların dökülmesi nedeniyle doktora gittim. Hipofiz MR’ı çekildi. Bu arada cinsel isteğim yok, sertleşme olmuyor. Bir aydır testosteron hormonunu arttırmaya yarayan bir jel kullanıyorum. Cinsel organım da küçüldüğünü hissediyorum. Acaba hastalıktan mı? Eski günlerime dönebilir miyim?

Beynin hipofiz bölgesinde görülen bu kitle prolaktin hormonunun artmasına ve testosteron hormonunun azalmasına yol açar. Bunun sonucunda kişide libido yani cinselliğe olan ilgi ve dolayısı ile cinsel aktivite azalır. Adenom türündeki bu kötü huylu olmayan ur, küçük ise ilaç tedavisi, daha büyük olduğu hallerde ise ameliyat gerekir.

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder