Prof. Dr. Teoman Kadıoğlu Hormon deyip geçme!
HABERİ PAYLAŞ

Hormon deyip geçme!

Haberin Devamı

Hormonal dengesizlikler, depresyon ya da kullanılan ilaçlar erkekte cinsel isteksizliğe neden olabiliyor. Erkekte cinsel isteğin sürdürülmesini sağlayan testosteron yani erkeklik hormonu. Bu hormon çok işe yarıyor. Sayesinde kemikler güçleniyor, cinsel istek ve meni üretimi artıyor

SORU: İsteğim yok

35 yaşındayım, bekarım. Eskiden hareketli bir cinsel yaşamım vardı. Bir süredir cinselliğe karşı istek duymuyorum. Hatta mastürbasyon yapmak gereği bile hissetmiyorum. Acaba bunun nedeni nedir?

CEVAP Hormonal dengesizlikler, kronik hastalıklar, depresyon ve bazı ilaçlar cinsel isteksizliğe yol açabilir. Cinsel isteğin sürdürülmesi için gerekli olan hormon erkeklik hormonu olarak bilinen testosterondur. Testosteron testislerden ve çok az miktarda da böbreküstü bezlerinden salgılanır. Bu hormon sayesinde vücutta kas kitlesi artar, yağ miktarı azalır, kemik yapı kuvvetlenir, psikolojik durum düzelir, fiziksel aktivite kapasitesi artar, meni üretimi desteklenir, cinsel istek ve güç gelişir.

[[HAFTAYA]]

SORU: Hormon tedavisiyle düzelir mi?

Sol yumurtalığım inmediği için alındı. Sağdaki küçük ve damarlı. 26 yaşındayım, bıyıklarım çıkmadı. Hormon tedavisiyle sertleşme ve erken boşalma sorunlarım düzelir mi? Çocuğum olur mu?

CEVAP Tek ve küçük bir yumurtanız olduğu anlaşılıyor. Hem sperm üretiminde hem de erkeklik hormonu olan testosteron üretiminde sorununuz olma ihtimali çok fazla. Öncelikle bir üroloji uzmanına başvurunuz, testleriniz yapılarak tedaviye başlanabilir.

SORU: Cinsel organım küçük

17 yıldır evliyim. Cinsel hayatımızda bugüne kadar herhangi bir sorun yaşamadık. Ben cinsel organımın küçük olduğunu düşünüyor, üzülüyorum. İnternette satılan bazı krem ve pompalar gördüm. Bunların penisi büyüttüğü söyleniyordu. Önerilenler işe yarar mı?

CEVAP Bahsettiğiniz krem ve pompalar vs. tamamen faydasız şeylerdir. 17 yıllık mutlu bir evliliğiniz varken durumunuzu neden şimdi sorun olarak gördüğünüzü anlamak zor, psikolojik destek almanız faydalı olabilir

Sıradaki haber yükleniyor...
holder