Prof. Dr. Teoman Kadıoğlu Hormonla olmaz
HABERİ PAYLAŞ

Penis boyu pek çok erkeğin takıntısı. Büyütücüler, özel kremler, besin destekleri işe yaramaz. Hatta ergenlik tamamlandıktan sonra hormonla da cinsel organın boyu uzamaz. Gereksiz hormon zarar bile verebilir.

Penisim yanıyor

24 yaşındayım. İdrarımı yaparken penisimde yanmalar oluyor. Doktora gittim, iltihap olduğunu söyledi. İlaç tedavisi gördüm. Arada bir tekrarlıyor, neden?

İdrar yaparken idrar yolunda yanma olması basit bir idrar yolu iltihabının belirtisi olabileceği gibi daha karmaşık hatta tehlikeli hastalıkların da ön belirtisi olabilir. Bir üroloji uzmanı ile görüşün.

Haberin Devamı

İlaç kullansam...

25 yaşındayım. Bundan birkaç ay önce üroloji uzmanına gidip hormon ilaçlarının penis büyütmekte bir faydasının olup olmadığını sordum. Yanıtı, yararının az olacağı şeklindeydi. Penis büyüten bir hormon ilacı var mı, varsa bile ne kadar faydası olur?

25 yaşından sonra hatta ergenlik tamamlandıktan sonra hormonlarla veya başka bir şekilde penis uzatılamaz. Gereksiz yere hormon kullanmak zararlı olabilir, tavsiye etmem.

Penis boyum kısa

26 yaşındayım. Penisim kısa. Normal penis kaç santim olmalı? Ben kiloluyum, acaba kilo ile ilgisi var mı? Kızlık zarının yırtılabilmesi için penis boyu ne kadar olmalı?

Kilosu daha doğrusu yağ oranı fazla olanlarda göbek altındaki yağ dokusu penis köküne doğru yıkılarak penisin olduğundan daha kısa hatta bazen gömük halde durmasına neden olur.

Bu bölümdeki yağların alınmasına yönelik ameliyatlar yapılır. Kızlık zarı vajinanın hemen girişinde olduğundan sertleşen bir penisin kısa olsa da bu engeli aşması kolaydır.

Sol tarafta şişlik var

58 yaşındayım. Sol yumurtalığımın olduğu tarafta büyük bir şişlik var. İçinde su var. Su içsem oradan ses geliyor. Acaba varikosel mi yoksa hidrosel mi? Kesin tedavisi ameliyat mı?

Torbanızdaki şişlik yumuşak kıvamdaysa, sesler ve hareketlilik varsa muhtemelen fıtık olabilir. Kasık fıtığında bazen bağırsaklar torbaya kadar inerek bunu ortaya çıkarabilir.

Bağırsaklar kendi etraflarında dönerlerse tehlikeli bir tablo ortaya çıkar, acil ameliyat gerekir. Genel cerrahi uzmanı ile en kısa zamanda görüşmenizi öneririm.

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder